20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Έχεις ακούσει για κόλαση; Κάπως έτσι”: Τι δήλωσε ο Μιχάλης Μανουσάκης, ο Χανιώτης από το Βαμβακόπουλο που δραπέτευσε από την κόλαση του Norman Atlantic | Βίντεο

Ημερομηνία:

Όπως αποκλειστικά είχε γράψει ο “Αγώνας της Κρήτης” μεταξύ των επιβατών του πλοίου Norman Atlantic ήταν και Χανιώτες. Πρόκειται για τον Μιχάλη Μανουσάκη από το Βαμβακόπουλο που ταξίδευε με τον γιο του προς Ιταλία.

Στο ρεπορτάζ μας αναφερόμασταν στον κ. Μανουσάκη με τα αρχικά του σεβόμενοι την επιθυμία του να μη δημοσιοποιήσει την περιπέτειά του αφού ακόμα δεν είχε τελειώσει ενώ ο 13χρονος γιος του βρισκόταν εγκλωβισμένος στην Ιταλία

Όμως, πλέον βρίσκεται στα Χανιά. Και σε δηλώσεις του στη NEA TV περιέγραψε με λίγα λόγια την περιπέτειά του:

“Έχεις ακούσει για κόλαση; Κάπως έτσι. 9 μποφώρ και καταρρακτώδη βροχή, 2 βαθμούς θερμοκρασία, τα κύμματα ήταν 9 μετρά, και η φωτιά ήταν τόσο δυνατή που κοκκινίζαν τα πατώματα. Τα ελάσματα ήταν κόκκινα. Ξέρετε πόσοι κάψανε τα παπούτσια και τα πόδια τους;”

Ο κ. Μανουσάκης σημειώσε ότι δεν υπήρξε κανένας συναγερμός ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας στο πλοίο που καιγόταν προσπαθούσε απεγνωσμένα να διώξει τον μικρό του γιο τον Μάρκο. Όταν κατάφερε να διασωθεί ο γιος του, άρχισε να κοιτάζει αν μπορεί να σώσει και τον εαυτό του.

Παρά τις συνεχείς έρευνες από ιταλικά και ελληνικά εναέρια και πλωτά μέσα υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον 18 άνθρωποι τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί, ανάμεσα στους οποίους και εννέα Έλληνες.

Ωστόσο ο αριθμός αυτός μπορεί και να μην είναι ο σωστός και τελικός καθώς το χάος στη διαχείριση της κατάστασης από τις ιταλικές αρχές συνεχίζεται.

Ενδεικτικό είναι ότι όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού, ο αριθμός των θυμάτων σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των ιταλικών αρχών είναι πλέον 10 και όχι 11 όπως είχε ανακοινωθεί.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=OR8I8_ebu20″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ