20.8 C
Chania
Sunday, October 20, 2024

Έχει κανείς υποψήφιος Δήμαρχος στα Χανιά ένα υποτυπώδες σχέδιο για το τι θα κάνει με τα χρήματα των πολιτών;

Ημερομηνία:

Του Αλέξανδρου Ρασκόλνικα

Μου κάθονται στο λαιμό αυτές οι επισκέψεις των υποψηφίων Δημάρχων, μεταξύ άλλων, και στις υπηρεσίες των δημοτικών κοινωνικών δομών που μετά από τόσα χρόνια δημοσιονομικής ασφυξίας, έχουν πια καταρρεύσει. Πρόταση για την ανασυγκρότηση αυτών των δομών, έχει κανείς τους?

Έχει κάνεις τους να προτείνει κάτι συγκεκριμένο ή προς το παρόν “ενημερώνονται”, όλοι αυτοί, οι χθεσινοί και οι προχθέσινοι?

Έχει κανείς εξηγήσει το σχέδιό του?

Έχει επεξεργαστεί κανείς από όλους αυτούς, κάποιες προτάσεις?

Μεθόδους εφαρμογής των προτάσεών του, έχει μπει στον κόπο να καταθέσει, κανείς τους?

Ρωτώ, επειδή ο Μανώλης με τα λόγια, χτίζει ανώγια και κατώγια και σχολικά συγκροτήματα με συμμετοχή εργολάβων. Όσο την αρχή αυτή, της αυτοδιοίκησης, τη διεκδικούν άνθρωποι ατάλαντοι και φλύαροι ή -χειρότερα- διαπλεκόμενοι με τις τοπικές μαφίες, τίποτα καλό δεν μπορεί να προμηνύεται.

Αντί να μας πρήζουν με τις αερολογίες τους, ας μας παρουσιάσουν ένα προσχέδιο του πρώτου τους προϋπολογισμού. Καταρχήν, ας μας παρουσιάσουν τον τρόπο που θα διαχειριστούν τα ανταποδοτικά τέλη. Τους άμεσους φόρους, δηλαδή, που εισπράττουν από τον πολίτη, όχι για να πλουτίζουν εργολάβοι καθαριότητας, αλλά για είναι οι πόλεις καθαρές.

Σε μια Ιδανική πολιτεία, το κύριο κριτήριο επιλογής του “καταλληλότερου”, πρώτου μεταξύ ίσων, θα ήταν να έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο για το πώς θα μεταφέρει πόρους από τις τσέπες των επιτήδειων και των πονηρών που μπαίνουν σήμερα, πίσω στην κοινότητα.

Ρωτώ και ξαναρωτώ, διότι αν υπάρχει κάποιος τρόπος ανασύνταξης αυτής της καθημαγμένης κοινωνίας, μόνο μέσα από τον μικρότερο πυρήνα διοικητικής δομής, την τοπική αυτοδιοίκηση, θα μπορούσε να βαδίσει.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλειστό το 3ο Ειδικό Σχολείο στα Χανιά λόγω νορβηγικής ψώρας

Κλειστό παρέμεινε χθες Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, το 3ο Ειδικό Σχολείο στον...

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα -13» στην Κρήτη | Βίντεο

Ολοκληρώθηκε σήμερα με αμφίβια αποβατική ενέργεια στο Μάλεμε Χανίων...

Γιάνης Βαρουφάκης: «Η αξιοπρεπής Αριστερά είναι εδώ!»

Η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην κεντρική πολιτική εκδήλωση...