“Ήρθε η ώρα να βγει η Νέα Χώρα από την αφάνεια” – Ξεκινάει το έργο ανάπλασης της οδού Μονή Γωνιάς από τον Δήμο Χανίων | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Μονής Γωνιάς στη Νέα Χώρα, με μέριμνα του Δήμου Χανίων, όπως ανακοινώθηκε κατά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης του έργου με την ανάδοχο εταιρία. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον ανάδοχο εργολάβο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, και υπηρεσιακών παραγόντων και συνεργατών του Δήμου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή, με διαπλάτυνση πεζοδρομίων, αντικατάσταση και υπογειοποίηση των δικτύων και εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων, καθιστικών και αστικού εξοπλισμού. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί νέος ποδηλατόδρομος, ενώ υπάρχει μέριμνα για νέες φυτεύσεις καθ΄ όλο το μήκος της οδού σε πάρκα τσέπης, ενώ θα οριοθετηθούν και θέσεις στάθμευσης.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στα ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, επισημαίνοντας ότι αυτή προωθεί μια σημαντική ανάπλαση, που περίμενε η πόλη για χρόνια. «Έρχεται σε συνέχεια των πολύ μεγάλων έργων, που έχουμε ήδη ξεκινήσει στονΔήμο Χανίων και που το επόμενο διάστημα θα αλλάξουν και θα αναβαθμίσουν σημαντικά τη λειτουργία και την εικόνα της πόλης μας», πρόσθεσε ο κ. Σημανδηράκης, παρατηρώντας ότι πρόκειται για μία οδό εξαιρετικά υποβαθμισμένη, δύσκολα προσπελάσιμη, χωρίς φωτισμό, πεζοδρόμια, όπου δημιουργούνταν τεράστια προβλήματα, τόσο στους κατοίκους όσο και στους διερχόμενους.

"Sponsored links"

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων το έργο εκτελείται χωρίς να επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου Χανίων και τους δημότες, καθώς ολόκληρη η χρηματοδότησή του προέρχεται απότο Πράσινο Ταμείο. Επίσης, ο κ. Σημανδηράκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Μιχάλη Καλογριδάκη.

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Χανίων πρόσθεσε και τα εξής:

“Ήρθε η ώρα να βγει η Νέα Χώρα από την αφάνεια και η αρχή γίνεται με την ανάπλαση της οδού Μονής Γωνιάς.

Και ήρθε η ώρα, να γίνει ένας δρόμος ασφαλής, προσβάσιμος, με μεγάλα πεζοδρόμια και σύγχρονο φωτισμό, με μικρά πάρκα τσέπης και νέα δέντρα που θα προσδώσουν επιτέλους στην περιοχή την ομορφιά και την ασφάλεια, που ομολογουμένως της λείπει

Η ανάπλαση της οδού Μονής Γωνιάς δίνει τη σκυτάλη στην οδό Κισσάμου και Σελίνου, που ακολουθούν σε σύντομο διάστημα.”

"Sponsored links"

«Η εποχή των μεγάλων έργων έχει ξεκινήσει στην πόλη των Χανίων, καθώς θα ξεκινήσει άλλο ένα σημαντικό έργο, που αφορά στην ανάπλαση της Μονής Γωνιάς, μεταξύ των οδών Κισάμου και Σελίνου», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Καλογριδάκης, αναφερόμενος στην υφιστάμενη άσχημη κατάσταση της οδού.«Σε χρόνο-ρεκόρ η Τεχνική Υπηρεσία κατάφερε να εκπονήσει τις μελέτες, να λάβει τις εγκρίσεις αλλά και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο», ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εγκαίρως.

Στις τεχνικές παραμέτρους του έργου αναφέρθηκε από την πλευρά της η Επιστημονική Συνεργάτις του Δημάρχου Χανίων, Μαρίνα Μιχαηλίδου, πραγματοποιώντας σύντομη παρουσίαση, ενώ ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γιώργος Ευθυμίου τόνισε τη διαβεβαίωση του εργολάβου, ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ συνολικά. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του προσεγγίζει τους 12 μήνες, ωστόσο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τους θερινούς μήνες.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live