Ήταν η Suzanne Eaton το μόνο θύμα του Γιάννη Παρασκάκη;

Κανένα σχόλιο

Έχουν περάσει πάνω από 20 μέρες από τη δολοφονία της 59χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton και ο φόβος που εκφράζουν πολλοί Χανιώτες είναι ότι η Suzanne Eaton δεν ήταν το μόνο θύμα του δολοφόνου.

Άλλωστε, μετα το έγκλημα εμφανίστηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις γυναικών που δήλωσαν ότι είτε κτυπήθηκαν είδε δέχθηκαν επίθεση από ένα άσπρο αυτοκίνητο, όπως αυτό που οδηγούσε ο δράστης της δολοφονίας ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που εντείνουν τον φόβο ότι ίσως υπάρχουν και άλλα θύματα.

Στην ομολογία του Γιάννη Παρασκάκη αλλά και πληροφορίες που προέκυψαν μέσα από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο 27χρονος ήταν ηδονοβλεψίας ενώ πέρυσι είχε συλληφθεί για εμπρησμό.

"Sponsored links"

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι κάποια από τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια για πιθανούς κατά συρροή δολοφόνους.

Οι κατά συρροή δολοφόνοι συχνά επιζητούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο πάνω σε κάποιον άλλο άνθρωπο, και το να κοιτάς κάποιον στις ιδιωτικές του στιγμές δίχως τη γνώση τους, δίνει την αίσθηση κυριαρχιας. Η ηδονοβλεψία είναι ένα χαρακτηριστικό που πολλοί κατά συρροή δολοφόνοι εμφανίζουν από μικρή ηλικία.

Ένα άλλο από τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημασία για πιθανούς κατά συρροή δολοφόνους είναι η αγάπη για τους εμπρησμούς. Ενώ είναι συνηθισμένο νέοι άνθρωποι να βρίσκουν ευχαρίστηση γύρω από μια φωτιά, ένας ψυχοπαθής πάει ένα βήμα παραπέρα βάζοντας φωτιές. Πολλοί κατά συρροή δολοφόνοι ξεκινούν ως εμπρηστές. Ο εμπρησμός είναι δύναμη, και η δύναμη και ο έλεγχος είναι ζητούμενα για τους κατά συρροή δολοφόνους που βρίσκουν ευχαρίστηση όταν τα θύματά τους είναι υπό το έλεός τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με αναφορές σε πρακτορεία ειδήσεων προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί προχώρησε στον εμπρησμό φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι του άρεσε πολύ να ακούει τον ήχο από τις σειρήνες των οχημάτων της Πυροσβεστικής…

Πολλοί μπορούν να πουν ότι τέτοιας φύσης εγκλήματα μπορούν να γίνουν μόνο από ψυχοπαθείς, και αυτό γιατί μόνο κάποιος ψυχοπαθής δε θα είχε αίσθημα ενοχής ή εμπάθειας προς τα θύματα. Υπό αυτό το πρίσμα, πολλοί δικηγόροι τονίζουν ότι δεν είναι ένοχοι λόγω της ψυχολογικής τους κατάστασης.

Ο νομικός ορισμός της τρέλας είναι η ανικανότητα να ξεχωρίσεις το σωστό από το λάθος και η ανικανότητα να συνειδητοποιήσεις τις συνέπειες της πράξης σου. Όμως σε παρόμοιες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί, οι δράστες (που μπορεί να είναι ψυχοπαθείς) φαίνεται ότι γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν. Γι’ αυτό και έκρυβαν στοιχεία, προσπαθούσαν να καλύψουν τα ίχνη τους, έφευγαν από τη σκηνή του εγκλήματος.

Κυρίαρχα χαρακτηριστικα ενός ψυχοπαθή είναι η απουσία του αισθήματος εμπάθειας, η τάση προς το ψέμα, μια διαρκή ανάγκη για συγκινήσεις – οι ψυχοπαθείς βαριούνται πολύ γρήγορα – και ο ναρκισσιμός. Αλλά η απουσία του συναισθήματος της εμπάθειας είναι το πιο κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

Λόγω ίσως κάποιου παιδικού τραύματος οι ψυχοπαθείς μεγαλώνουν δίχως να γνωρίζουν πως να “αισθανθούν” και μαθαίνουν να εκφράζουν αυτό που νομίζουν ότι είναι συναισθήμα ή προσομοιώνουν την εικόνα του συναισθήματος. Ξέρουν ποια “μάσκα” πρέπει να φορέσουν ανάλογα με την περισταση και χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση τους για να ελέγχουν τους ανθρώπους.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι μεταξύ των κατά συρροή δολοφόνων, υπάρχουν άτομα που μεγαλώνουν οικογένειες, με αυτούς που τους γνωρίζουν να τους θεωρούν καλούς γονείς και σωστά μέλη της κοινότητας, ενώ την ίδια στιγμή ζούν δεύτερες ζωές όπου σκοτώνουν άγνωστους σε αυτούς ανθρώπους.

"Sponsored links"

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, για την υπόθεση της δολοφονίας της Suzanne Eaton τον λόγο πλέον έχουν τα δικαστήρια αλλά και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που θα γίνει και θα δείξει αρκετά για το προφίλ του δολοφόνου.

Διαβάστε σχετικά:

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις