Ήταν ώρες ζωντανή, με τις αισθήσεις της αλλά αβοήθητη η 27χρονη Κορίνα στη Γαύδο

Κανένα σχόλιο

Η πολύωρη καθυστέρηση για την κινητοποίηση των αρχών κόστισε τη ζωή στη 27χρονη Κορίνα;

Αυτό φαίνεται ότι προκύπτει από μαρτυρία της Έφης Γεωργακά, κάτοικο της Γαύδου και ταχυδρομου του νησιού σε συνέντευξη που έδωσε στο  Zarpa Radio 89.6:

Όπως είπε, το τροχαίο έγινε τα ξημερώματα, γύρω στις 3 και μέχρι τις 10 το πρωί “όχι μόνο είχε τις αισθήσεις της, αλλά είχε διαύγεια και συζητούσε κανονικά”

"Sponsored links"

Γιαα 7 ολόκληρες ώρες η 27χρονη Κορίνα περίμενε να φτάσει η βοηθεια. 7 ολόκληρες ώρες στις οποίες αν υπάρχουν οι δομές στη Γαύδο ή αν είχε φτάσει εγκαίρως βοήθεια, η 27χρονη Κορίνα μπορούσε να ζει.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, τελικά η ΕΜΑΚ έφτασε στις 1 το μεσημέρι, δηλαδή, 10 ολόκληρες ώρες μετα το τροχαίο ατύχημα. Φαντασθείτε να έχει γίνει κάποιο ατύχημα στην Κρήτη και το ΕΚΑΒ να φτάσει 10 ολοκληρες ώρες αργότερα.

Ελικόπτερο στην Κρήτη δεν υπήρχε και έπρεπε να έρθει από Αθήνα. Όταν έφτασε, τελικώς πήρε τον οδηγο όμως η κοπέλα δεν άντεξε, είχε φύγει απο τη ζωή.

Προφανώς και από αυτή τη μαρτυρια προκύπτουν σημαντικές ευθύνες για ελλείψεις στον σχεδιασμό και στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών που κόστισαν τη ζωή σε μία νέα κοπέλα.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live