27.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Αίσθημα βαθιάς ικανοποίησης από το διήμερο διεκδίκησης στο Στρατόπεδο Μαρκόπουλου

Ημερομηνία:

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου και ο Σύλλογος Γειτονιά του Αηγιάννη με κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρονται στην επιτυχία του διήμερου διεκδίκησης στο στρατόπεδο Μαρκόπουλου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Το διήμερο διεκδίκησης που συνδιοργανώσαμε η πρωτοβουλία Χανιωτών  για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου και ο σύλλογος Γειτονιά του Αηγιάννη μας άφησε ένα αίσθημα βαθιάς ικανοποίησης!

Το Σάββατο 02 Μαρτίου είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να ακούσουμε τον Δρ Σωκράτη Σεϊτανίδη να μας εξηγεί για το πώς οι πολίτες διεκδίκησαν το στρατόπεδο Καρατάσιου ως πάρκο.

Η εξαιρετική του διάλεξη έδωσε έναυσμα για μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό, και πολλές ιδέες για το τι θα μπορούσε να γίνει στο πάρκο μας, αν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Την επόμενη μέρα μαζευτήκαμε από το πρωί στο πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου, όπου μαγειρέψαμε, φάγαμε, ήπιαμε, ζωγραφίσαμε, παίξαμε, χορέψαμε, συζητήσαμε, ακούσαμε μουσική από τους Yar Aman.

Το όραμα για ένα πάρκο γεμάτο ζωντάνια και κόσμο έγινε πραγματικότητα για μία ακόμα μέρα και το θεωρούμε μία μικρή νίκη για τους πολίτες των Χανίων. Ο Δήμος Χανίων απέκτησε τον χώρο σχεδόν έναν χρόνο τώρα, και οι πολίτες των Χανίων σπεύδουν να οικειοποιηθούν τον χώρο τις ελάχιστες φορές που ανοίγει προς το κοινό.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που κάθε φορά το πρώην στρατόπεδο έχει περισσότερο κόσμο, γιατί μας αποδεικνύει ότι δεν είμαστε απλά μία χούφτα άνθρωποι που κυνηγάμε ανεμόμυλους, αλλά ένα δυνατό σώμα πολιτών που διεκδικεί αυτό που δικαιωματικά του ανήκει: καλή ποιότητα ζωής μέσα στην πόλη μας!

Ευχαριστούμε όσους μας υποστήριξαν, με την παρουσία τους, τις υπογραφές τους, τις δωρεές τους, τον χρόνο τους και τις ιδέες τους.

Από το διήμερο αυτό, κρατάμε τα χαμόγελα ικανοποίησης, και την ζεστή και υποστηρικτική παρουσία του κου Σεϊτανίδη και συνεχίζουμε να διεκδικούμε ενεργά τον χώρο του πρώην στρατοπέδου, ως έναν ελεύθερο ανοιχτό δημόσιο χώρο, χωρίς αυτοκίνητα.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πυρ ομαδόν» στην κυβέρνηση για οργανωμένο έγκλημα και υποκλοπές

Με το σκάνδαλο των υποκλοπών και των νέων αποκαλύψεων που ήρθαν...

Tροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Κινδυνεύει να χάσει το πόδι του δικυκλιστής

Να διωχθεί για κακούργημα ζητά η οικογένεια του θύματος τροχαίου ατυχήματος,...

Τι ανακοίνωσε για τον νέο δικαστικό χάρτη από τα Χανιά ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στα...