15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αίτημα Αντιπεριφερειάρχη για οριοθέτηση των Δήμων Χανίων, Πλατανιά και Κισσάμου ως πλημμυρόπληκτους – Τεράστιες ζημιές σε πάνω από 100 επιχειρήσεις

Ημερομηνία:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης απέστειλε σήμερα Δευτέρα 05-01 αίτημα με θέμα «Χαρακτηρισμός και Οριοθέτηση περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων» προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος στη συνέχεια το απέστειλε στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να οριοθετηθούν και να χαρακτηριστούν ως πλημμυρόπληκτες οι Δήμοι Χανίων, Πλατανιά και Κισάμου έπειτα από τις πλημμύρες που δημιουργήθηκαν κατά την 31-12-2014 έως 01-01-2015.

Το έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Βουλγαράκη αναλυτικά έχει ως εξής:

κ. Περιφερειάρχη

Κατά τις πλημμύρες που δημιουργήθηκαν στις 31-12-2014 με 1-1-2015, σημειώθηκαν αρκετές καταστροφές τόσο στις υποδομές όσο και σε σπίτια, περιουσίες και επιχειρήσεις πολιτών, τέτοιες ώστε να είναι απαραίτητη η οριοθέτηση τουλάχιστον τριών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Οι Δήμοι στους οποίους καταγράφηκαν οι ζημιές είναι ο Δήμος Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά και ο Δήμος Κισάμου.

Μέχρι στιγμή έχουμε δεχθεί 100 και πλέον αιτήσεις επιχειρηματιών οι οποίοι ζητούν να καταγραφούν οι ζημιές στις επιχειρήσεις τους (κυρίως τουριστικές) και για τις οποίες έχουν ξεκινήσει οι καταγραφές από κλιμάκια της Υπηρεσίας μας. Υπολογίζουμε ότι οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 150. Η πρώτη εκτίμηση των ζημιών στις επιχειρήσεις είναι τεράστιες.

Οι Δήμοι έχουν δεχθεί εκατοντάδες αιτήματα από πολίτες των οποίων τα σπίτια έπαθαν ζημιές, καθώς και οι οικοσκευές τους.

Πολλά αυτοκίνητα πολιτών καταστράφηκαν, καθώς και αγροτικές περιουσίες.

Όσο αφορά τις υποδομές μεγάλο μέρος του Εθνικού, του επαρχιακού του δημοτικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει υποστεί φθορές και χρήζει άμεσης αποκατάστασης.

Συνεχίζονται οι καταγραφές από τις επιτροπές που έχουν συσταθεί για τον σκοπό αυτό και όταν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το σύνολο των ζημιών σε υποδομές, σπίτια και επιχειρήσεις θα επανέλθουμε.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε όπως εισηγηθείτε στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Δ/νση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) την οριοθέτηση των Δήμων Χανίων, Πλατανιά και Κισάμου ως πλημμυρόπληκτους προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ