17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αγώνας Ταξικός, Αντιφασιστικός, είναι η απάντηση από εδώ και μπρός

Ημερομηνία:

Η δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί αποτελεί την κορύφωση της ναζιστικής τρομοκρατίας. Είχαμε εγκαίρως προβλέψει ότι αυτοί που μαχαιρώνουν μετανάστες γρήγορα θα μαχαιρώσουν ντόπιους αντιφασίστες αλλά και στο μέλλον, όποιον αγωνίζεται για τα δικαιώματα του, ή απλά διαφωνεί με το φασισμό.Σε μια περίοδο που ορθώνονται μαχητικές κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στην μνημονιακή πολιτική που διαλύει τις ζωές μας, καταστρέφει το μέλλον μας, οδηγεί τους συμπολίτες μας στην αυτοκτονία, το παρακράτος, η συμμορία της Χρυσής Αυγής, παίρνει τα μαχαίρια και βγαίνει στους δρόμους. Οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες δεν είναι όμως οι μόνοι ένοχοι. Το χέρι τους οπλίστηκε από τον αστικό πολιτικό κόσμο που τους εξέθρεψε και τους στηρίζει, από τα ΜΜΕ που τους διαφημίζουν, από την αστυνομία που τους περιβάλλει με την προστασία της Ακόμα μερίδιο στη δολοφονία έχουν όλοι όσοι επέλεξαν να κλείσουν τα μάτια στο ναζιστικό μόρφωμα και να δικαιολογήσουν την ψήφο τους ως «αγανάκτηση προς τους κυβερνώντες». Κανείς πιά δεν μπορεί να επικαλείται σα δικαιολογία την άγνοια.

Μετά την δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ την προηγούμενη βδομάδα στο Πέραμα, η δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι, μας αποδεικνύει ότι από σήμερα κάθε ενδοιασμός απέναντι στο μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα είναι όχι μόνο λανθασμένος, αλλά και επικίνδυνος. Τα χρυσαυγίτικα χέρια οπλίζονται και υψώνονται κατά μεταναστών και αγωνιστών, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασηκωθούν.

Στα Χανιά δεν είναι λίγες οι φορές που το ακραίο ρατσιστικό μίσος κατά των μεταναστών έχει οπλίσει το χέρι των δολοφόνων χρυσαυγιτών. Δυστυχώς αν και σε κάποιες περιπτώσεις μετανάστες θύματα αναγνώρισαν συγκεκριμένα άτομα που έχουν υποδείξει στην Αστυνομία, δεν έχει γίνει καμία δίωξη. Επίσης πέρσι στις 9-4-2012 γνωστός χρυσαυγίτης πάρκαρε το αυτοκίνητό του έξω από το Στέκι, έσπασε την πόρτα και έφυγε σαν …κύριος. Αν και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε στην Αστυνομία, αν και έγινε μήνυση την ίδια μέρα, αν και βρέθηκε ποιος το έκανε, πάλι δεν έγινε τίποτα. Αυτή η ιδιότυπη ασυλία που επιδεικνύει η Ελληνική Αστυνομία απέναντι στα ρατσιστικά χτυπήματα, έχει αποθρασύνει τους νεοναζί. Ως πότε όμως θα συμβαίνει αυτό;

Η αντιμετώπιση του φασισμού ήταν πάντα υπόθεση της κοινωνίας. Ειδικά στις μέρες μας ο φασισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την «αμερόληπτη» δικαιοσύνη και τη «δημοκρατική λειτουργία» της ελληνικής αστυνομίας.

Το κίνημα στο δρόμο πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση.

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ- ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...