«Αδειάζει» την Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Γιάννης Μπαλάφας για τα «δικά τους παιδιά»

Κανένα σχόλιο

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε σε κομματική εκδήλωση η πρώην υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να μπουν σε καίριες θέσεις στο δημόσιο προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον το κόμμα αναλάβει και πάλι την ευθύνη της διακυβέρνησης: «Πρέπει να έχουμε δικούς μας ανθρώπους, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε», είχε πει επί λέξει η κα Χριστοδουλοπούλου, σημειώνοντας ότι πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει το μάθημα του ΠΑΣΟΚ από το 1981, όταν κυριάρχησε στο κράτος με τους λεγόμενους «πρασινοφρουρούς».

Στα στελέχη που εναντιώνονται σε τέτοιες απόψεις προστέθηκε σήμερα και ο Γιάννης Μπαλάφας. Με μια ξεκάθαρη και εκ διαμέτρου αντίθετη δήλωση ο βουλευτής τόνισε: «Εγώ δεν θέλω να είμαι σε μια είσοδο εν είδη τελωνειακού υπαλλήλου και να ελέγχω την ταυτότητα ή την οδοντοστοιχία καθενός φίλου, συντρόφου, προοδευτικού ανθρώπου στελέχους, που παλιότερα ήταν σε άλλα κόμματα και σήμερα θέλουν να έρθουν σε εμάς. Κι εγώ σε άλλο κόμμα ήμουν. Τι σημαίνει αυτό; Όλοι αν κοιτάξουμε το παρελθόν μας, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τα δούμε κριτικά. Αλλά κοιτάμε το σήμερα, κοιτάμε το αύριο», είπε ο κ. Μπαλάφας μιλώντας στον Λάμπρο Πέγκο στην Τηλεόραση της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση».

Μάλιστα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε και έναν κόσμο παραδοσιακών αριστερών. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε ένα όραμα ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό ταυτόχρονα. Αυτό κάνουμε κι εμείς σήμερα κι εκεί στρατεύονται πολλοί πολίτες που προέρχονται από το προοδευτικό κέντρο, το χώρο της κεντροαριστεράς, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ανένταχτοι και άλλοι. Καλοδεχούμενοι».

"Sponsored links"

«Να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί σαν του Πολάκη»

Όσο για τη δήλωση του Νίκου Φίλη ο οποίος, αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη, είπε ότι πρέπει να αποφεύγονται σεξιστικοί χαρακτηρισμοί , ο κ. Μπαλάφας συμφώνησε απολύτως και αιτιολόγησε τη συμπεριφορά του «αψύ Σφακιανού» λόγω διαφοράς στυλ: «Δεν μπορούμε όλοι να έχουμε το ίδιο στυλ. Υπάρχουν κι άλλα στυλ πιο έντονα πιο δυναμικά. Πρέπει να συνυπάρχουν όλα τα στυλ, πάντα με σεβασμό του άλλου, του αντιπάλου και η αποφυγή χαρακτηρισμών».

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live