22.3 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Αδειάζουν οι τάξεις σε σχολεία της Κρήτης λόγω γρίπης

Ημερομηνία:

Σε έξαρση, σε όλη τη χώρα, είναι η εποχική γρίπη, με αποτέλεσμα και σε επίπεδο Κρήτης, να έχουν προσβληθεί κάποιοι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Σε συνδυασμό με τις “γνωστές” ιώσεις της εποχής, πολλά είναι τα άδεια θρανία στα σχολεία!

Το φαινόμενο είναι εντονότερο σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου πολλά σχολεία βάζουν για μέρες λουκέτο.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης να στέλνουν ανά τακτικά χρονικά διαστήματα κατάλογο με τα σχολεία που σταματούν τη λειτουργία τους λόγω γρίπης.

Σε επίπεδο Κρήτης, την περασμένη Παρασκευή είχαμε δύο κλειστά νηπιαγωγεία στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, τα Απλαδιανών και Αργυρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», και στα δύο μικρά σχολεία άρρωστοι ήταν οι εκπαιδευτικοί και δεν μπορούσε να γίνει αναπλήρωσή τους για αυτό έμειναν κλειστά.

Χθες δε λειτούργησε το 38ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου στην οδό Αργυροκάστρου στον Πόρο, όπου έγινε απολύμανση και έπρεπε να μείνει κλειστό για 24 ώρες. Στο σχολείο τις τελευταίες ημέρες πήγαν μόλις οχτώ μαθητές, ενώ φοιτούν σε αυτό περισσότερα από 30 παιδιά. Οι δύο από τις τρεις νηπιαγωγούς ήταν άρρωστες και σε συνεννόηση με τους γονείς και τον Δήμο Ηρακλείου κρίθηκε σκόπιμο, για προληπτικούς κυρίως λόγους, να μείνει κλειστό και να γίνει απολύμανση στον χώρο. Σήμερα αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι κανονικά.

Πολλά είναι και τα σχολεία στα Χανιά όπου υπολειτουργούν αφού πάρα πολλοί μαθητές αλλά και καθηγητές έχουν καθηλωθεί λόγω γρίπης.

Με πληροφορίες από εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Στη φυλακή όλα τα αδέλφια για το κύκλωμα κοκαΐνης

Πανδαιμόνιο επικράτησε το απόγευμα της Kυριακής στα δικαστήρια Hρακλείου...

Ηράκλειο: Ζωντάνεψαν οι μνήμες για τον παπά – Γιάννη των Φτωχών

Σε κλίμα συγκίνησης ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες για την προσωπικότητα...