19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Αεροπλανοφόρο που δε μπορεί να βυθιστεί”: Σε εκδήλωση για τη γεωστρατηγική σημασία της Βάση της Σούδας στο Καπιτώλιο ο Πάνος Καμμένος – Διαθέσιμη όποτε τη χρειαστούν, λέει ο Υπ. Άμυνας

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, παρέστη στην παρουσίαση μελέτης για τη στρατηγική σημασία της Βάσης της Σούδας από το Ινστιτούτο Lexington, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Καπιτωλίου.

Ο Πάνος Καμμένος, απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ στην παρουσίαση ήταν παρόντες γερουσιαστές.

 

Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέλυσε τη γεωστρατηγική σημασία της βάσης της Σούδας σε μια περίοδο που η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκεται σε αυξανόμενη αστάθεια ενώ έστειλε παράλληλα το μήνυμα στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ ότι η ναυτική βάση της Σούδας θα είναι διαθέσιμη όποτε τη χρειαστούν.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε, εξάλλου, μιλώντας σε εκδήλωση της αμερικανοϊσραηλινής επιτροπής AIPAC ότι «πληρώνουμε το τίμημα της στρατηγικής μας θέσης» και πρόσθεσε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Οι πολίτες τσακισμένοι από την οικονομική κρίση βάζουν στα σπίτια τους πρόσφυγες. Μόνοι μας όμως δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μέλους του AIPAC, μίλησε για τη σημασία της βάσης της Σούδας η οποία προσφέρει πολλά οφέλη για το ΝΑΤΟ. Εξήγησε από κοινού με τον εκτελεστικό διευθυντή της HALC, Εντι Ζεμενίδη, τον καθοριστικό ρόλο της για την Αμερική και τη Συμμαχία, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα συνεργάζεται με τους συμμάχους χωρίς να κάνει παζάρια όπως η Τουρκία.

«Πρόκειται για ένα αεροπλανοφόρο που δεν μπορεί να βυθιστεί και οι σύμμαχοί μας μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν χωρίς να χρειάζεται να εμπλακούν σε τουρκικά παζάρια».

Ο Ελληνας υπουργός υπογράμμισε ότι η ουσιαστική λύση της άνευ προηγουμένου προσφυγικής κρίσης, πέρα από τις όποιες συμφωνίες, μπορεί να αναζητηθεί και να επιτευχθεί μόνο μέσω πολιτικής λύσης με τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. «Είμαι ευτυχής επειδή η συμφωνία του ΝΑΤΟ γίνεται πλέον αποδεκτή από την Τουρκία, παρότι είχε υπογραφεί αλλά δεν είχε εφαρμοστεί. Πιστεύω ότι η εκ νέου κύρωση αυτής της συνθήκης στο πλαίσιο της ΕΕ είναι σημαντική για την Ελλάδα και θέλω να θυμίσω ότι οι χώρες της ΕΕ είχαν υπογράψει το 2008 τη συνθήκη για τη μετανάστευση, η οποία καθορίζει ρητά ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδος», τόνισε ο κ. Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για το Προσφυγικό.

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε βολές εναντίον του ΔΝΤ για τη σκληρή στάση του και πρόσθεσε πως «είναι ξεκάθαρο πλέον ότι από την πλευρά της ΕΕ η αξιολόγηση βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο». Υπογράμμισε πως «από την πλευρά του ΔΝΤ ελπίζω ότι θα υπάρξουν εκείνες οι λύσεις οι οποίες θα υποβοηθήσουν και από την πολιτική πλευρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να διευκολύνουν να ληφθεί η τελική απόφαση εξόδου της χώρας από τα μνημόνια πριν από την 1η Μαΐου».

Δείτε εδώ τη Μελέτη του Ινστιτούτου 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ