Αθώος ο πρώην νομάρχης Χανίων για την αδειοδότηση μεταποιητικών μονάδων στην Αγιά

Κανένα σχόλιο

Αθωωτική ηταν  απόφαση του Εφετείου Πλημμελημάτων για την υπόθεση της αδειοδότηση των 68 μεταποιητικών μονάδων στην περιοχή της Αγιάς Χανίων και για την οποία είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα ο πρώην νομάρχης Γρηγόρης Αρχοντάκης και οι αντινομάρχες Μανώλης Αρχοντάκης και Φωτεινή Παπαμαρκάκη.Για την υπόθεση υπενθυμίζεται ότι είχαν κριθεί στις αρχές Φεβρουαρίου ένοχα συνολικά πέντε άτομα, εκτός από τους πρώην αυτοδιοικητικούς και δύο υπάλληλοι της πρώην Νομαρχίας και νυν Περιφέρεια, καθώς σύμφωνα με το Δικαστήριο,  η αδειοδότηση των εν λόγω βιοτεχνικών μονάδων στην περιοχή υποβαθμίζει το περιβάλλον.

Η απόφαση είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από τοπικούς φορείς με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων να χαρακτηρίζει την απόφαση «λανθασμένη» και «αναιτιολόγητη» καθώς, όπως υπογράμμιζε, οι καταδικασθέντες, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος, καλούνται να πληρώσουν τη διαχρονική -με ευθύνη του κράτους- έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr, ο πρώην νομάρχης κ. Αρχοντάκης, η σημερινή απόφαση του Εφετείου ήταν αθωωτική και για τις δύο κατηγορίες με τις οποίες είχαν κριθεί αρχικά ένοχοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, δηλαδή για παράβαση καθήκοντος και για το γεγονός οτι με την αδειοδότητη υποβαθμίζεται το περιβάλλον.

"Sponsored links"

Το Εφετείο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι δεν μπορούσαν στην πραγματικότητα να κάνουν διαφορετικά αφού δεν υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο και ταυτόχρονα ήταν ένα καθεστώς παγιωμένο στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες μεταποιητικές μονάδες για τις οποίες υποβλήθηκε η μηνυτήρια αναφορά από τρεις πολίτες, είχαν αδειοδοτηθεί εδώ και 25 χρόνια και ανανεώνονται από τότε οι άδειές τους.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live