15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αιχμές του Ζελένσκι κατά του Μακρόν για την άρνησή του στα περί «γενοκτονίας» στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Η άρνηση σήμερα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να καταγγείλει μια “γενοκτονία” στην Ουκρανία από τον ρωσικό στρατό “μας πληγώνει πολύ”, δήλωσε ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Αν αληθεύουν, τέτοιες δηλώσεις μας πληγώνουν πολύ”, δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τους αρχηγούς των κρατών της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Εσθονίας και της Λετονίας που πραγματοποιούν επίσκεψη στο Κίεβο.

“Θα κάνω ό,τι μπορώ για να συζητήσω αυτό το θέμα με τον Εμανουέλ Μακρόν σήμερα. Αν αυτό δεν γίνει σήμερα, τότε αύριο που θα βρει τον χρόνο”, πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Νωρίτερα σήμερα, ο Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε να μην επαναλάβει τον όρο “γενοκτονία” που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν για να κατηγορήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

“Θα έλεγα ότι η Ρωσία ξεκίνησε μονομερώς έναν άγριο πόλεμο, ότι έχει πλέον διαπιστωθεί πως εγκλήματα πολέμου έγιναν από τον ρωσικό στρατό και ότι πρέπει τώρα να βρεθούν οι υπεύθυνοι γι΄ αυτά”, δήλωσε ο Μακρόν αρχικά.

“Είναι τρέλα αυτό που συμβαίνει, είναι μια ασύλληπτη βιαιότητα (…) αλλά ταυτόχρονα κοιτάζω τα γεγονότα και θέλω να προσπαθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο για να μπορέσω να σταματήσω αυτόν τον πόλεμο και να ξαναχτίσω την ειρήνη, συνεπώς δεν είμαι σίγουρος ότι η λεκτική κλιμάκωση εξυπηρετεί τον σκοπό”, συνέχισε.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής διπλωματίας, ο Όλεγκ Νικολένκο, αντέδρασε γρήγορα δηλώνοντας στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι θεωρεί τη θέση του Μακρόν “απογοητευτική”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ