Ακαδημία Αθηνών: Σε κλίμα συγκίνησης η βράβευση του διακεκριμένου συγγραφέα – δημοσιογράφου Νίκου Ψιλάκη

Κανένα σχόλιο

Στην πανηγυρική συνεδρίασή της η  Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον διακεκριμένο συγγραφέα – δημοσιογράφο Νίκο Ψιλάκη για το σύνολο του έργου του στην ιστορική μυθιστοριογραφία. 

Το Λογοτεχνικό Ίδρυμα Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών απένειμε στον γνωστό συγγραφέα Έπαινο για «διά την όλην συμβολήν εις την ιστορικήν μυθιστοριογραφίαν» σε κλίμα συγκίνησης.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Νίκος Ψιλάκης τιμάται με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Την πρώτη (1994) του απονεμήθηκε για τη δίτομη μελέτη Μοναστήρια και Ερημητήρια της Κρήτης (με αναφορές σε 364 μοναστήρια και ασκηταριά που λειτούργησαν κατά καιρούς στο νησί), ύστερα από πρόταση του κορυφαίου βυζαντινολόγου Μανώλη Χατζηδάκη και του επίσης κορυφαίου ιστορικού Μανούσου Μανούσακα.

"Sponsored links"

Όλα τα έργα του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΚΑΡΜΑΝΩΡ.

Δείτε την σχετική ανάρτηση του κ. Ψιλάκη στο facebook:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live