16.8 C
Chania
Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026

Ακόμα μία επιχείρηση διάσωσης 35 ατόμων στα νότια της Κρήτης

Ημερομηνία:

Μια ακόμη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στήθηκε τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Η επιχείρηση αφορούσε περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή φορτηγού πλοίου σημαίας Μάλτας που έπλεε στην περιοχή, σε λέμβο, 23 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοδυτικά των Καλών Λιμένων.

Περιπολικό του Λιμενικού τους συνέλεξε και τους μετέφερε στην Αγία Γαλήνη, προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πνοή στον αγώνα για ειρήνη και δικαιοσύνη!»: Η Πρωτοβουλία «Οξυγόνο» καλεί στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Χανιά

Η Πρωτοβουλία «Οξυγόνο» καταδικάζει την επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν και καλεί σε αντιπολεμική συγκέντρωση στα Χανιά. Κριτική στην εμπλοκή Ελλάδας και Κύπρου.

Ανοιχτό σχολείο ελαιοκομίας στoν Αποκόρωνα

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση αφιερωμένη στην ελιά και το...

100 ακόμα μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη

Τρία περιστατικά άφιξης προσφύγων και μεταναστών σημειώθηκαν από το...