19.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Αλλάζει η φορολογία των αγροτών;

Ημερομηνία:

Η φορολόγηση των αγροτών  με τον ίδιο τρόπο που φορολογούνται  οι ελεύθεροι επαγγελματίες αναμένεται να περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επεξεργάζεται ομάδα ειδικών και  θα κυρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη . Οι προβλέψεις του  νέου φορολογικού νομοσχέδιου θα δημοσιοποιηθούν αμέσως μετά την  κύρωση της πράξης και  προτείνει πρόσθετα μέτρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα,  η πρόταση για τους αγρότες  περιλαμβάνει την κατάργηση του  ειδικού καθεστώτος φορολογήσεώς τους. Οι αγρότες θα αντιμετωπίζονται φορολογικά ως επιτηδευματίες και θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία και στοιχεία, να εκδίδουν αποδείξεις για τα προϊόντα που πωλούν και θα φορολογούνται λογιστικά  με βάση τα δεδομένα των βιβλίων  τους.

Ανατροπές προβλέπονται και στο φορολογικό καθεστώς που διέπει όμως τους ελεύθερους επαγγελματίες  και τις ατομικές επιχειρήσεις. Εκτός από τα αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού  του εισοδήματός τους, το υπουργείο Οικονομικών  επεξεργάζεται και την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου τους, με αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων.

Επιπλέον προχωρά και το σχέδιο για την εισαγωγή ενός νέου εντύπου στην φορολογία  εισοδημάτων των φυσικών προσώπων, μέσω του οποίου θα ελέγχονται δαπάνες, καταθέσεις και εισοδήματα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ