«Αλλάζει τους όρους στην περιοχή και σε ολόκληρο τον δήμο Χανίων»: H τοποθέτηση Τ. Βάμβουκα στο Δ.Σ. για τοδιαχειριστικό σχέδιο των Αγ. Αποστόλων

Κανένα σχόλιο

Με τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Τάσος Βάμβουκας μίλησε για το διαχειριστικό σχέδιο των Αγίων Αποστόλων το οποιο, όπως τονίζει σε συνδυασμό της ήδη αναβαθμισμένης Νέας Χώρας με τον ποδηλατόδρομο – πεζόδρομο από Κλαδισσό έως το πάρκο και την αναβάθμιση του πάρκου, «αλλάζει τους όρους στην περιοχή και σε ολόκληρο τον δήμο Χανίων».

Διαβάστε τι ανέφερε:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων παρέλαβε τη διαχειριστική μελέτη του πάρκου των Αγίων Αποστόλων, που ως δημοτική αρχή το 2018 αναθέσαμε σε μελετητικό γραφείο,σαν το πρώτο μεγάλο βήμα για την αναβάθμιση ενός πάρκου ανοικτού στους πολίτες.

"Sponsored links"

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα του δήμου Χανίων, που εξασφάλισε η κοινωνία μας με τη διεκδίκησή της και παραχωρήθηκε επί δημαρχίας Μ. Σκουλάκη.

Ως δημοτική παράταξη μάλιστα, το 2013 σε συνεργασία τότε με την οικολογική πρωτοβουλία Χανίων,πρωτοστατήσαμε στη διεκδίκηση αμφισβητούμενης από ιδιώτες έκτασης 47 στρεμμάτων και κερδίσαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως αναφέραμε στο πρόγραμμά μας του 2014, ο στόχος μας ήταν η δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου και αυτές τις κατευθύνσεις δώσαμε στους μελετητές.

Ο καθορισμός των χρήσεων και η οργάνωσή του χώρου που προβλέπει πλέον η μελέτη,είναι το καθοριστικό βήμα γιατην αναβάθμιση του χώρου σε ένα μητροπολιτικό πάρκο που θα το χαίρονται κάτοικοι και επισκέπτες.

Η πρόβλεψη για την απομάκρυνση των αθλητικών εγκαταστάσεων από την παραλία και η μεταφορά τους στην περιοχή που βρίσκεται το γήπεδο, είναι μία από τις σημαντικότερες πράξεις που θα αλλάξουν την εικόνα και την λειτουργικότητα.

Επί πλέον η οργάνωση των χώρων στάθμευσης και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προβλέπονται, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις αναβάθμισης του πάρκου.

Ο εμπλουτισμός του ανοικτού γυμναστηρίου που δημιουργήσαμε επί της θητείας μας, οι ποδηλατόδρομοι εντός του πάρκου, η ανακατασκευή των κτηρίων της παιδικής εξοχής, όπου προτείνουμε να συμπεριληφθεί η λειτουργία κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,και η ανάδειξη του φυσικού κάλους με περιπατητικές διαδρομές, θα δώσουν ιδιαίτερη αξία στο πάρκο και θα καλύψουν ανάγκες πλήθους πολιτών.

Επίσης η πρόταση των μελετητών για την δημιουργία ανοικτού θεάτρου εντός του πάρκου, η οποία βασίζεται σε παλαιότερη πρόταση του συλλόγου φίλων Μίκη Θεοδωράκη, είναι ενδιαφέρουσα πρόταση και πρέπει να συμπεριληφθεί. Εδώ βέβαια χρειάζεται να ανοίξει συζήτηση για την υποκατάσταση του θεάτρου της Ανατολικής Τάφρου που πρέπει κάποια στιγμή να γίνει. Η πρότασή μας στο σχέδιο που καταθέσαμε ως δημοτική αρχή προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να κατασκευαστεί στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου ανοικτό θέατρο, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, γιατί θεωρούμε ότι είναι κατάλληλος χώρος για την υποκατάσταση του θεάτρου Ανατολικής Τάφρου, λόγω θέσης, και να λειτουργήσει συμπληρωματικά αυτούτο θέατρο των Αγ. Αποστόλων.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό  να αναφέρουμε ότι ο σχεδιασμός μας για την αναβάθμιση του πάρκου των Αγ. Αποστόλων, είναι συνδεδεμένος με την δημιουργία πεζοδρόμου -ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει το πάρκο με τη Νέα Χώρα. Έχουν  κατατεθεί οι σχετικές μελέτες από τον δήμο εδώ και τέσσερα χρόνια στις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένουμε την βασανιστική τους γραφειοκρατία να αδειοδοτήσει.

"Sponsored links"

Ο συνδυασμός της ήδη αναβαθμισμένης Νέας Χώρας με τον ποδηλατόδρομο – πεζόδρομο από Κλαδισσό έως το πάρκο και η αναβάθμιση του πάρκου, αλλάζει τους όρους στην περιοχή και σε ολόκληρο τον δήμο Χανίων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live