9.8 C
Chania
Tuesday, January 20, 2026

Αλλαγή τόνου (ξανά) από τον Τραμπ: Δεν νομίζω ότι ο Πούτιν θα κάνει πίσω

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι ουσιαστικά εμπιστεύεται τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θα πράξει το σωστό στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν επί του προεδρικού αεροσκάφους, ο Τραμπ είπε για τον Πούτιν: «Δεν νομίζω ότι θα αθετήσει τον λόγο του. Μιλάτε για τον Πούτιν. Δεν νομίζω ότι θα κάνει πίσω. Τον ξέρω πολύ καιρό. Πάντα τα πηγαίναμε καλά».

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου υποδεικνύουν ότι «μαλακώνει» ο τόνος του από τα προηγούμενα σχόλιά του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC, όπου δήλωσε οργισμένος με τον Ρώσο πρόεδρο, απειλώντας μάλιστα ότι θα επιβάλει δευτερογενείς δασμούς 25-50% στους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου, εάν θεωρήσει ότι η Μόσχα εμποδίζει τις προσπάθειές του για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τραμπ επέκρινε τον Ρώσο πρόεδρο για την πρότασή του να συσταθεί μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο. «Δεν είναι αυτός ο σωστός δρόμος», όπως είπε.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Κλειστός για μία εβδομάδα ο κύριος διάδρομος του αεροδρομίου

Σε προσωρινές αλλά σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του Κρατικού...

Εκδηλώσεις από το ΚΚΕ, σε Ραμνή, Μάλεμε και Κουντούρα

Πολιτικές εκδηλώσεις–συνεστιάσεις διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου η Τομεακή...