Αμερικανοί ερευνητές έφτιαξαν μανδύα που σε κάνει αόρατο

Κανένα σχόλιο

Επηρεασμένοι από τον «αόρατο μανδύα» του Χάρι Πότερ, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης πέτυχαν να φτιάξουν ένα φακό που αποκρύπτει αντικείμενα από το οπτικό πεδίο των θεατών.

 

Μέχρι στιγμής χρησιμοποιούνταν υλικά υψηλής τεχνολογίας, γνωστά ως «μεταϋλικά», σχεδιασμένα να εκτρέπουν την πορεία που ακολουθεί το φως, τουλάχιστον σε συγκεκριμένα μήκη κύματος. Τώρα, οι ερευνητές προτείνουν μια απλούστερη διάταξη, η οποία βασίζεται σε απλά και φθηνά υλικά και επιπλέον λειτουργεί σε όλα τα μήκη κύματος του ορατού φωτός: δύο ζευγάρια φακών τοποθετημένων σε συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ τους.

"Sponsored links"

«Από ό,τι γνωρίζουμε, είναι η πρώτη συσκευή απόκρυψης που προσφέρει συνεχή κάλυψη σε τρεις διαστάσεις και από πολλές διευθύνσεις» λέει ο Τζόζεφ Τσούι, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Στις δοκιμές που πραγματοποίησαν, οι ερευνητές απέκρυψαν μεταξύ άλλων ένα χέρι, ένα πρόσωπο και έναν χάρακα, αφήνοντας παράλληλα ανεπηρέαστο το φόντο.

Η νέα μέθοδος απόκρυψης θα μπορούσε κατά τους ερευνητές να χρησιμοποιηθεί στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για παράδειγμα ένας οδηγός που σέρνει ένα τροχόσπιτο θα μπορούσε να κοιτά μέσα από αυτό και να μην βλέπει το τροχόσπιτο αλλά τι υπάρχει από πίσω.

Πηγή: tvxs.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live