Ανάγκες νομού Χανίων για την περίθαλψη

Κανένα σχόλιο

Πρωτοβάθμια περίθαλψη:

Είναι απαραίτητη η δημιουργία τριών ακόμα κέντρων υγείας (ΚΥ) στο νομό Χανίων. Ένα στην πόλη, ένα στο Δήμο Πλατανιά και ένα στο Δήμο Σφακίων.

Ο Δήμος Σφακίων παρά τους 2.500 κατοίκους που έχει, κατά τους τουριστικούς μήνες επιβαρύνεται με 200.000 περίπου τουρίστες που διέρχονται από το φαράγγι Σαμαριάς, Αγ. Ρουμέλη και Χ. Σφακίων.

"Sponsored links"

Αγροτικά ιατρεία πρέπει να διατηρηθούν σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές.

Για το τι πρέπει να προσφέρουν τα ΚΥ αλλά και ο τρόπος που πρέπει να παρέχεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη στους πολίτες, αναφέρεται στις προτάσεις για τον γενικό στη χώρα μας σχεδιασμό.

Δευτεροβάθμια περίθαλψη:

Το νοσοκομείο Χανίων για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται:

1) Χρηματοδότηση

2) Συμπλήρωση του προσωπικού που λείπει με έλεγχο του ωραρίου εργασίας για όλους. Απαραίτητη, εκτός των ιατρών και νοσηλευτριών – των και η ύπαρξη βοηθώ νοσηλευτριών – των ή βοηθών θαλάμων.

3) Η δημιουργία γραμματειακής υποστήριξης των μεγάλων κλινικών ή τομέων.

4) Εκσυγχρονισμός μηχανημάτων και του γενικού ιατρικού εξοπλισμού.

5) Έλεγχος και μείωση των προεισερχομένων στο νοσοκομείο, που θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα μειώσει το κόστος.

"Sponsored links"

6) Το νοσοκομείο Χανίων με τη 15χρονη λειτουργία χρειάζεται γενική ανακαίνιση και συνεχή συντήρηση. Μην ξεχνάμε από το ΝΧ περνούν ή μένουν περίπου 2.000 άτομα.

Απαραίτητη για το νομό Χανίων κρίνεται η δημιουργία καλά οργανωμένου δημόσιου ή δημοτικού κυνοκομείου. Ο περιορισμός των αδέσποτων σκυλιών από πλατείες, λιμάνια και δρόμους κρίνεται απαραίτητος για πολλούς λόγους. Τα υπάρχοντα ιδιωτικά κυνοκομεία πρέπει να νομιμοποιηθούν και να επιβληθεί η σωστή οργάνωση.

 

Δρ. Ε.Μ.Παπαδάκης

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live