Ανάσταση πριν τα μεσάνυχτα, πολλαπλές ακολουθίες: Τα σενάρια που εξετάζονται για το Πάσχα

Κανένα σχόλιο

«Στο γύψο» βάζει το εκκλησιαστικό τελετουργικό του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00, η οποία έχει συμπληρώσει ήδη πέντε ολόκληρους μήνες σε ισχύ.

Εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή ως προς τον συγκεκριμένο περιορισμό, η γενικευμένη «ασφυξία» που έχει προκαλέσει σε εκτεταμένα κοινωνικά στρώματα θα επηρεάσει και τις ακολουθίες του Πάσχα, καθώς ως γνωστόν η λειτουργία της Ανάστασης τελείται αργά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, έως τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, κάποιες από τις εναλλακτικές που εξετάζονται, τουλάχιστον από την πλευρά της Εκκλησίας, περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο η αναστάσιμος ακολουθία να τελεστεί πριν τα μεσάνυχτα, ενώ την Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή να τελεστούν πολλαπλές ακολουθίες.

"Sponsored links"

Εξετάζεται ακόμη η δυνατότητα τέλεσης υπαίθριων λειτουργιών, ενώ ιερείς, ψάλτες και νεωκόροι δηλώνουν πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν τεστ.

Είναι πιθανό ακόμα η περιφορά του Επιταφίου να λάβει χώρα στο εσωτερικό του κάθε ναού ή στο προαύλιο.

Σημειώνεται ότι σε νέα ΚΥΑ επισημαίνεται ότι «εξαιρετικώς την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, το Σάββατο 24 Απριλίου και την Κυριακή 25 Απριλίου 2021, σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ) κάθε δόγματος και θρησκείας τηρείται η αναλογία ενός (1) ατόμου ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα είκοσι (20 άτομα)».

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις