23.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

«Ανέβα ψηλά, κοιμήσου χαμηλά»: Ανταπόκριση από το Νεπάλ – Η περιπέτεια των ορειβατών του ΕΟΣ Χανίων συνεχίζεται

Ημερομηνία:

Οι μέρες περνούν και η πεζοπορική αποστολή της ομάδας του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων στην ψηλότερη οροσειρά στον κόσμο, στο Νεπάλ, συνεχίζεται. Η δωδεκαμελής αποστολή του Συλλόγου έφτασε στα 5.416 μέτρα, στο διάσελο Throng La, στην οροσειρά των Ιμαλαϊων

Η επικοινωνία από την συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ δύσκολη, κι οπότε, κάθε λέξη που φτάνει πίσω στην Ελλάδα και στην Κρήτη έχει την ιδιαίτερη αξία της.

Ιδιαίτερη αξία λοιπόν έχει και η ανταπόκριση του Χριστόφορου Μπαλαδήμα, μέλους της αποστολής. Και το ταξίδι δεν τελειώνει, συνεχίζεται στα 5.416 μέτρα.

Διαβάστε τι έχει να πει:

Ήδη μοιάζει σαν όνειρο…

“Μετα από μια πολυήμερη πεζοπορία έχουμε επιτέλους φτάσει στο Thorong Phedi. Κάνουμε μια μικρή ανάβαση εγκληματισμού χωρίς βάρος.

“Ανέβα ψηλά, κοιμήσου χαμηλά” λένε όλοι, κάτι θα ξέρουν. Η ώρα για το πολυπόθητο δείπνο, πριν την τελική ανάβαση φτάνει.

Οι επιλογές είναι πολλές, μέχρι και μουσακάς nepali style. Εμείς, noodle soup και τηγανητό ρύζι… πάλι, κι όλα αυτά σε υψόμετρο 4.500 μέτρων.

Ο ύπνος είναι λιγοστός, από τη μια το υψόμετρο, από την άλλη το σπασμένο κρεββάτι του lodge.

Το ξυπνητήρι δεν αργεί να χτυπήσει 4 το πρωί. Ξημερώνει η μεγάλη μέρα. Οι δώδεκα παίρνουμε την ανηφόρα προς το high camp και απο εκεί στο Thorong la, το ψηλότερο πέρασμα στον κόσμο, που μπορεί κάποιος να κάνει με απλή πεζοπορία.

Το αλτίμετρο πλέον γράφει 5.300 μ., φτάνουμε, τα βήματα γίνονται όλο και πιο βαριά στο κάθε μέτρο.

Τα πρώτα συμπτώματα του υψομέτρου κάνουν την εμφάνιση τους, το νερό μας έχει παγώσει, και παρόλα αυτά το βουνό μας τραβάει.

Ώσπου, εμφανίζονται τα εκατοντάδες σημαιάκια… Υψόμετρο 5.416 μ. Τα καταφέραμε, αλλά το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ . . .

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ομάδα προωθείται με το δημόσιο λεωφορείο (το οποίο είναι μια εμπειρία απο μόνο του) προς την περιοχή του Tatopani, με σκοπό την ανάβαση στο σημείο Poon Hill, σε υψόμετρο 3.200 μέτρων.

"google ad"

Χαιρετισμούς από τα Ιμαλάϊα.

Namaste! (γενικός Νεπαλέζικος χαιρετισμός)

Για την ομάδα του Ε.Ο.Σ. Χανίων,

Χριστόφορος Μπαλαδήμας»

Να υπενθυμίσουμε τέλος, ότι η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε δίκη ο Δημήτρης Ανθούσης για αφισοκόλληση!

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και τα Τομεακά...