19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Αναίσθητος, πεταμένος μέσα στα αίματα μου, χτυπημένος με πυροσβεστήρα» στο συλλαλητήριο κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ημερομηνία:

Την περασμένη Πέμπτη, ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Νίκος Μαρκάτος, κατήγγειλε μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης ένα αστυνομικό «πογκρόμ εκ προθέσεως» κατά φοιτητών που συμμετείχαν στη μαζική κινητοποίηση κατά της σύστασης πανεπιστημιακής αστυνομίας της 10ης Φεβρουαρίου, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «με πυροσβεστήρα αστυνόμος έσπασε το σαγόνι και έβγαλε τα δόντια από φοιτητή ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειρουργείο». Μία εβδομάδα αργότερα, η παραπάνω καταγγελία φαίνεται να επιβεβαιώνεται, με τη δημοσίευση μαρτυρίας του ίδιου του θύματος, ο οποίος καταγγέλλει την αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος του, επισυνάπτοντας και φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό του. «Από τα χτυπήματα έπεσα αναίσθητος αυτό δεν τους εμπόδισε, ωστόσο, να με χτυπούν με γκλοπ ακόμα και με πυροσβεστήρα στο κεφάλι, ενώ το βίντεο που απαθανατίζει μόνο τα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης δείχνει ένα από τους βασανιστές μου(αυτόν που αντί για γκλοπ χρησιμοποιούσε τον πυροσβεστήρα για να φέρει τα χτυπήματα του) να με κλωτσάει αλλεπάλληλα στα πλευρά» περιγράφει, μεταξύ άλλων.

«Τραυμάτισαν κοπέλα με μηχανάκι, η οποία βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό, στον ίδιο Ερυθρό Σταυρό που βρίσκεται και ο γιός μου τον οποίον έσπρωξαν και έβγαλε τον ώμο του. Με πυροσβεστήρα αστυνόμος έσπασε το σαγόνι και έβγαλε τα δόντια από φοιτητή ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειρουργείο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Νίκος Μαρκάτος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real την περασμένη Πέμπτη, κάνοντας λόγο για «πογκρόμ εκ προθέσεως» από πλευράς αστυνομίας κατά την φοιτητική κινητοποίηση της 10ης Φεβρουαρίου.

«Τελείωσε η διαδήλωση τέσσερις παρά πέντε και κλείνουν το μετρό της Ομόνοιας. Πώς θα φύγει το πλήθος;» αναρωτήθηκε ακόμα, για να προσθέσει πως «κατεβαίνει το πλήθος από το Σύνταγμα στην Ομόνοια εκεί για πρώτη φορά έκοψαν όλες τις διόδους. Και αρχίζουν τα μηχανάκια να ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, έχουμε τους φοιτητές στους τοίχους και τα μηχανάκια τους επιτίθενται».

Την παραπάνω καταγγελία επιβεβαίωσε με συνέντευξή της στο TPP φοιτήτρια που βρέθηκε και η ίδια τραυματισμένη στον Ερυθρό Σταυρό το ίδιο απόγευμα, περιγράφοντας την κατάσταση στα επείγοντα του νοσοκομείου:

«Εκεί πέρα, χωρίς να γνωρίζουμε πρόσωπα, από το συλλαλητήριο που έγινε, που μόνο εκείνη την ώρα και αρκετές ώρες μετά, μέχρι να βρούμε την ειδικότητα, ήταν ακόμα περίπου 10 άτομα. Δίπλα μου ήταν άτομο με χτυπημένη αυχενική μοίρα, με ράμματα… Υπήρξε παιδί το οποίο μπήκε χειρουργείο, γιατί μέσα στο μετρό, σήκωσε ο αστυνομικός τον πυροσβεστήρα και τον έσκασε στο πρόσωπο. Του ‘σπασε τα δόντια, του ‘σπασε το φατνίο…Όταν τον άλλον τον παίρνουν επειγόντως για χειρουργείο, από κει που θα πήγαινε απλά στο σπίτι του, απλά επειδή πήγε να πάρει ένα Μετρό από την Ομόνοια, νομίζω ότι αυτό δεν είναι ούτε δημοκρατία ούτε υπεράσπιση του πολίτη και νομίζω ότι δημιουργεί ένα πολύ κακό προηγούμενο σε σχέση με το τι έχουμε να δούμε μέσα στα Πανεπιστήμια που γι’ αυτό» ανέφερε στη συνέντευξή της η Ζωή.

Σήμερα, ο φοιτητής που πρωταγωνιστεί στις περιγραφές των παραπάνω, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα τη μαρτυρία του για τα γεγονότα που βίωσε, συνοδεύοντάς την από φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τις περιγραφές για χτυπήματα από αστυνομικό με πυροσβεστήρα, καθώς και φωτογραφίες από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πρόσωπό του μετά τα χτυπήματα.

«Γύρω μου άρχισαν να ξυλοκοπουνται συνάδελφοι σπουδαστές, στην προσπάθεια μου να διαφυγω ετρεξα ξανά προς την πλατεία Λαυρίου όπου και επεσα πάνω σε μια διμοιρία απο άνδρες των ΜΑΤ.. Θυμάμαι να περνάω ανάμεσα τους τρεχοντας να γλιτώσω απο τη μανια τους, μα εκεί χάνονται όλες οι αναμνήσεις μου σχετικά με το τι έγινε.. Ξυπνάω ώρα αργότερα ,όσοι με περιεθαλψαν μου λένε πως ήμουν 20 λεπτά αναίσθητος πεταμενος μεσα στα αίματα μου..πιθανόν νόμισαν πως με σκότωσαν γι αυτό δεν προέβησαν και σε προσαγωγη ενώ ταυτόχρονα με εγκατέλειψαν στο κρασπεδο χωρίς κανένα ενδιαφέρον για το αν ζω ή αν θα ζήσω..» περιγράφει ο ίδιος, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία, όπως δημοσιεύτηκε:

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου γύρω στις 4 μμ ,λίγο μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κι ενώ αποχωρούσαμε ειρηνικά προς το σταθμό Ομονοίας έγινε η δολοφονική επίθεση κατά του συγκεντρωμένου πλήθους φοιτητών απο άτομα της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ.

Με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων μέσα στο πλήθος, μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ γκάζωσαν κι έπεσαν με τα μηχανάκια τους απρόκλητα πάνω στο πανικόβλητο πλήθος με σκοπό να τραυματίσουν σοβαρά .. Εγω με περίπου 200 ακόμα άτομα κινηθήκαμε επί της 3ης Σεπτεμβρίου προσπαθώντας να διαφύγουμε, θυμάμαι ότι γίνονταν απανωτές επιθέσεις εναντίον μας με ολο και μεγαλύτερες δυνάμεις της αστυνομίας να καταφτάνουν από παντού παγιδεύοντας μας τελικά στην
Πατησίων.

Γύρω μου άρχισαν να ξυλοκοπούνται συνάδελφοι σπουδαστές , στην προσπάθεια μου να διαφύγω έτρεξα ξανά προς την πλατεία Λαυρίου όπου και έπεσα πάνω σε μια διμοιρία απο άνδρες των ΜΑΤ.. Θυμάμαι να περνάω ανάμεσα τους τρέχοντας να γλιτώσω απο τη μανια τους, μα εκεί χάνονται όλες οι αναμνήσεις μου σχετικά με το τι έγινε.. Ξυπνάω ώρα αργότερα, όσοι με περιέθαλψαν μου λένε πως ήμουν 20 λεπτά αναίσθητος πεταμένος μέσα στα αίματα μου.. πιθανόν νόμισαν πως με σκότωσαν γι αυτό δεν προέβησαν και σε προσαγωγή ενώ ταυτόχρονα με εγκατέλειψαν στο κράσπεδο χωρίς κανένα ενδιαφέρον για το αν ζω ή αν θα ζήσω.. Απο τα χτυπήματα έπεσα αναίσθητος αυτό δεν τους εμπόδισε, ωστόσο,  να με χτυπούν με γκλοπ ακόμα και με πυροσβεστήρα στο κεφάλι, ενώ το βίντεο που απαθανατίζει μόνο τα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης δείχνει ένα από τους βασανιστές μου (αυτόν που αντι για γκλοπ χρησιμοποιούσε τον πυροσβεστήρα για να φέρει τα χτυπήματα του) να με κλωτσάει αλλεπάλληλα στα πλευρά. Το χείλος μου κρέμεται σκισμένο μπροστά στα μάτια μου κι ενώ αιμορραγώ θολωμένος από τα χτυπήματα ,τα πρώτα λεπτά αφού ανέκτησα τις αισθήσεις μου..
Η διμοιρία περνάει πάλι από μπροστά μου..

Οι βασανιστές μου αδίστακτοι και αμετανόητοι μου εξέφρασαν αποτρόπαια την απανθρωπιά τους, ειρωνευόμενοι τις μόνιμες βλάβες στην οψη μου και απειλώντας με λέγοντας.. “Τα λέμε την επόμενη φορά ”

Μεταφέρθηκα στον Ερυθρο Σταυρό μαζί με πλήθος άλλων τραυματιών απο την πορεία, εκεί διαγνώστηκε διασειση, κάταγμα στον κρόταφο και στο ιγμόρειο Κακώσεις σε όλο το σώμα, θλάση στα πλευρά. Καταγγέλω προμελετημένες τακτικές βασανισμου εξευτελισμού και σημαδέματος (όπως στην δική μου περίπτωση που μου ξεσκίσαν το πρόσωπο) απο την Ελληνική Αστυνομία Καταγγέλω την κακοποίηση ΤΟΥ ΣΏΜΑΤΟΣ ΜΟΥ απο ένστολους, Αφού με χτυπούσαν ενώ εγώ ήμουν λιπόθυμος κρατώντας με ορθιο για να διευκολύνουν το δολοφονικό τους έργο.. .καθώς και χαριστική βολη με τον πυροσβεστήρα απο τον συγκεκριμένο εν δυνάμει δολοφόνο ..

Αρνήθηκαν να με προσάγουν στην κατάσταση που με έφεραν, εγκαταλείποντας με μετα τον ξυλοδαρμό. Καταγγέλλω την εγκληματική εγκατάλειψη μου μετά την επίθεση που δέχτηκα. Καταγγέλω την εν γένει δολοφονική επίθεση κατά των διαδηλωτών της πορείας της 10.2 απρόκλητα κι αναίτια. Με την συγκάλυψη και υποστήριξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολιτη και της Κυβέρνησης που έχει μεταφράσει δικτατορικές μεθόδους σε κώδικα δεοντολογίας.. Καταγγέλω την παρουσία της κρατικής ασφάλειας μέσα στο χειρουργείο και σε εξεταστηρια.

"google ad"

Καθώς και τις πιέσεις προς τους γιατρούς για γρήγορο εξιτήριο σε ασθενείς.. Καταγγέλω το μίσος και το μένος και μνησικακία τάξεων της Ε.Α. Καταγγέλω τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ για όλες τις μεθόδους αναπαραγωγής κι αναμάσησης αδιασταύρωτων πληροφοριών .. καθώς και την απόκρυψη γεγονότων στο σύνολο τους.

Καταγγέλω μεθόδους τρομοκρατίας εις βάρος της κοινωνίας μας με εντεταλμένα εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ίδιας της λογικής..
Ανυπαρξία διοικητικού ελέγχου και Δικαίου
Μεροληψίας και συνεχόμενου εκφοβισμού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...