Η απουσία των πρυτανικών αρχών λόγω της Συνόδου των Πρυτάνεων μεταθέτει για άλλη ημερομηνία τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – Αντιδράσεις για τη συνεργασία του Ιδρύματος με το ΝΑΤΟ
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία είχε ως στόχο τη δημόσια διαμαρτυρία για τη συμμετοχή του Ιδρύματος σε ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ.
Όπως ανακοίνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι, η κινητοποίηση δεν θα πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς οι πρυτανικές αρχές απουσιάζουν από την πόλη λόγω της συμμετοχής τους στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, που διεξάγεται σε άλλη περιοχή της χώρας. Η νέα ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της κινητοποίησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Αντιδράσεις για τη συνεργασία με το ΝΑΤΟ
Η συγκέντρωση είχε ως βασικό αίτημα την καταγγελία της εμπλοκής του Πολυτεχνείου Κρήτης σε ερευνητικά έργα που εξυπηρετούν στρατιωτικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ, κάτι που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της φοιτητικής κοινότητας όσο και στην τοπική κοινωνία.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι εκφράζουν ανησυχία για τη στρατιωτικοποίηση της έρευνας και τονίζουν ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να υπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας, και όχι τις επιδιώξεις στρατιωτικών συνασπισμών.