15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αναβιώνει στο εφετείο η δολοφονία της Σούζαν Ίτον

Ημερομηνία:

Στην αίθουσα του Εφετείου Δυτικής Κρήτης στα Χανιά αναμένεται να αναβιώσουν την ερχόμενη Πέμπτη, οι φρικτές συνθήκες του θανάτου της Αμερικανίδας Βιολόγου Suzanne Eaton το 2019, με δράστη έναν 27χρονο– τότε –Χανιώτη.

Η Suzanne Eaton συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων και τα ίχνη της εξαφανίστηκαν το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου 2019, όταν έφυγε από τις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ για να περπατήσει στον δρόμο που οδηγεί στα Ροδωπού.

Μόλις πέντε ημέρες αργότερα, στις 9 Ιουλίου, η 60χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα σε σπηλιά, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από το σημείο εξαφάνισης της.

Η είδηση του θανάτου της διακεκριμένης βιολόγου πήρε τεράστιες διαστάσεις , ακόμη και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Μετά από 10 μέρες η αστυνομία συλλαμβάνει ένας 27χρονο Χανιώτη, ο οποίος ομολογεί ότι αρχικά χτύπησε την Suzanne Eaton με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια την μετέφερε στην σπηλιά και την έριξε από την οροφή.

Στις 13 Οκτωβρίου 2020 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου , με τον Εισαγγελέα της έδρας στην αγόρευση του να είναι καταιγιστικός σε βάρος του καθ’ ομολογία κατηγορουμένου. Μεταξύ άλλων είπε ότι «ο 28χρονος επίτηδες χτύπησε με το αυτοκίνητό του την 60χρονη. Μετά την έβαλε στο αμάξι, στο πορτ μπαγκάζ, και την μετέφερε στο σημείο. Ενώ ήταν εν ζωή ήρθε σε συνουσία κατά φύση και παρά φύση μαζί της μια φορά, έχοντας η παθούσα χάσει τις αισθήσεις της…».

Αναφερόμενος στην τελευταία πράξη είπε: «την έριξε ο κατηγορούμενος από ύψος 7 μέτρων. Το σώμα της σφηνώθηκε σε ένα σημείο και έτσι επήλθε ο θάνατος της από ασφυξία», προσθέτοντας ότι «δεν βρισκόταν σε διατάραξη συνείδησης όταν τελέσθηκε η πράξη».

Ο ίδιος ο δράστης στην απολογία του υποστήριξε ο θάνατος της Σούζαν Ητον ήταν ατύχημα και ότι δεν είχε βιάσει την Αμερικανίδα. Ισχυρισμοί που βέβαια δεν έγιναν αποδεκτοί από τους δικαστές.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε τον 28χρονο Χανιώτη, ένοχο και τους επέβαλε τις εξής ποινές: Ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 13 έτη για τον βιασμό της Suzanne Eaton.

Για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής του επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ και φυλάκιση 4 μηνών.

Ο 30χρονος πλέον Χανιώτης θα μεταφερθεί από τις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείται στο Εφετείο στα Χανιά, ώστε την ερχόμενη Πέμπτη να δικαστεί ξανά , αυτή τη φορά σε δεύτερο βαθμό.

ΕΡΤ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...