Αναβλήθηκε η δίκη του ιδιωτικού γηροκομείου της “Αγίας Σκέπης”

Κανένα σχόλιο

Αναβολή για τις 18 Νοεμβρίου 2022 δόθηκε στη δίκη για την υποθεση του ιδιωτικού γηροκομείου “Αγία Σκέπη”. Η δίκη είχε οριστεί να ξεκινήσει σήμερα όμως δόθηκε αναβολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων λόγω κωλύματος δικηγόρου.

Υπενθυμιζουμε ότι οι 25 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις εξής κατηγορίες σε βαθμο πλημμεληματος:

• Παράβαση καθήκοντος άπαξ και κατ’ εξακολούθηση με πράξη ή πράξεις και με παράλειψη ή παραλείψεις κατά μόνας και από κοινού.
• Πλαστογραφία.
• Εκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, προοριζόμενο διά δικαστική χρήση ή μη, κατά συρροή.
• Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, προοριζόμενου για δικαστική χρήση ή μη, κατά μόνας και από κοινού, κατά συρροή.
• Δικαστική χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.
• Συνέργεια σε δικαστική χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.
• Ψευδής κατάθεση, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.
• Απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης αδυνάμων προσώπων, κατά μόνας και κατά συναυτουργία.
• Ψευδής βεβαίωση από υπάλληλο από κοινού. Μεταξύ των κατηγορουμένων αρχικά ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Κατηγορήθηκε ότι στις 10-10-2019 προέβη σε αναθεώρηση της χορηγηθείσας (το 2012 από τον τότε αντιπεριφερειάρχη) άδειας λειτουργίας λόγω αλλαγής δυναμικότητας της μονάδας, από 16 ατόμων σε 46, «κατά παράβαση των υπηρεσιακών του καθηκόντων» καθώς η άδεια είχε ήδη λήξη τον Απρίλιο του 2017 και για το λόγο αυτό δεν μπορούσε να προβεί σε αναθεώρηση. Επίσης, κατηγορήθηκε ότι αν και έλαβε γνώση των σοβαρότατων κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στις ιδιοκτήτριες, παρέλειψε να προβεί σε έκδοση απόφασης για τη σφράγιση της επιχείρησης. Ωστόσο, έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, η προσφυγή του κατά της κλήσης στο Δικαστήριο και εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα.

"Sponsored links"

Υπάρχει και δεύτερη δικογραφία που αφορά κακουργήματα εις βάρος 7 κατηγορούμενων με την υπόθεση να εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει οριστεί.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live