15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αναζητείται νέα στέγη για κοινωνικές δομές των Χανίων

Ημερομηνία:

Χωρίς στέγη έχουν μείνει κοινωνικές δομές των Χανίων, καθώς οι χώροι όπου στεγάζονταν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Ιατρείο ανήκουν στην Μονή Γουβερνέτου, και αποφάσισε να τους ανακτήσει για ιδία χρήση.

Συγκεκριμένα η μονή είχε μέχρι πρόσφατα παραχωρήσει κτίριο ιδιοκτησίας της, προκειμένου να στεγάζονται και να λειτουργούν οι δύο δομές στο ισόγειο και στον 1ο όροφο αντίστοιχα. Πρόσφατα ωστόσο αποφάσισε πως μετά από 10 χρόνια, θα αποχωρήσει από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τους χώρους και θα τους ανακτήσει για ιδία χρήση.

Πρόκειται για τη μονή η οποία στις αρχές Απριλίου του 2021 τοποθέτησε ένα τοιχίο στην είσοδο και λίγες μέρες μετά μια σιδερένια πόρτα στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο πάρκινγκ έξω από την μονή, με την λογική ότι ο δρόμος αυτός περνάει ανάμεσα από τα χωράφια της μονής, οπότε είναι και ιδιοκτησία της, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος επιδίωξε να βρει λύση με την μονή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Έτσι, το μεν Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2023, ενώ μέχρι τέλος του 2022, το Κοινωνικό Ιατρείο πρέπει επίσης να αποχωρήσει.

Για το θέμα, υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόταση της δημοτικής αρχής να μπει ως μέλος στην αστική – μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κοινωνικό Ιατρείο – Κοινωνικό Φαρμακείο» και να στηρίξει τη δομή.

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης κτιρίου 120 περίπου τ..μ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της πολύτιμης για την πόλη ιατροφαρμακευτικής δομής, στην οποία είναι εγγεγραμμένοι περίπου 1.500 άνθρωποι ενώ έχει αγκαλιάσει τους πολίτες χωρίς ΑΜΚΑ, άστεγους πολίτες αλλά και τις άπορες οικογένειες Χανιωτών.

Σημειώνεται ότι το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο λειτουργεί μέσα από ένα δίκτυο εθελοντών ιατρών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και υποστηρίζεται από πολλές τοπικές επιχειρήσεις.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ