24.6 C
Chania
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2026

Ανακατασκευή πεζοδρομίων στην πόλη των Χανίων

Ημερομηνία:

Στη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για την ανακατασκευή και βελτίωση της προσβασιμότητας στα πεζοδρόμια της πόλης προχωράει η Δημοτική Αρχή των Χανίων. Το εν λόγω έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 και ο προϋπολογισμός αυτού ανέρχεται σε 280.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου προβλέπεται η υλοποίηση μιας σειράς παρεμβάσεων ανακατασκευής και διαμόρφωσης πεζοδρόμιων στους εξής άξονες της πόλης:
Α. Κισσάμου – Σκαλίδη – Χατζημιχάλη Γιάνναρη – Ελ. Βενιζέλου
Β. Δημοτική Αγορά – Α. Παπανδρέου – Α. Παπαναστασίου
Γ. Παραλιακός δρόμος – Πύλη Της Άμμου – Χαλέπα
Δ. Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου
Ε. Δακτύλιος Ζυμβρακάκηδων – Κυδωνίας – Αποκορώνου
ΣΤ. Παραποτάμιος δρόμος Κλαδισού
Παρεμβάσεις επίσης προβλέπονται να υλοποιηθούν και σε διάφορα σημεία συγκέντρωσης κοινού αλλά και σε εισόδους δημοτικών σχολείων (βλ. Πλαίσιο 1).

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ

·    Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγ. Ιωάννη

·    Γ’ Παιδικός Σταθμός (επί της οδού Παπαναστασίου)

·    Γέφυρα ρέματος Αγίου Παντελεήμονα

·    Οικία Ελευθερίου Βενιζέλου (Χαλέπα)

·    Νεκροταφείο Αγίου Λουκά

ΕΙΣΟΔΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

·    5ο Δημοτικό Σχολείο (Μελ. Μεταξάκη 64)

·    6ο Δημοτικό Σχολείο (Πατρ. Ιωαννικείου 56)

·    9ο Δημοτικό Σχολείο (Σκρα 19)

·    10ο Δημοτικό Σχολείο (Ρωμανού 3)

·    13ο Δημοτικό Σχολείο (οδός Π. Πρεβελάκη)

·    14ο Δημοτικό Σχολείο (Ουέλιγκτων 25)

·    15ο Δημοτικό Σχολείο (Μακεδονομάχων 25)

·     19ο Δημοτικό Σχολείο (Ι. Γεωργακάκη 10)

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου ανέρχεται σε 6,5 μήνες περίπου και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Με την ολοκλήρωση του έργου θα προστεθούν συνολικά 7,25 χλμ μήκους αμφίπλευρα πεζοδρόμια ανεμπόδιστης κίνησης πεζών (αλυσίδα πρόσβασης) στην πόλη των Χανίων ενώ θα κατασκευαστούν και 50 νέες ράμπες οι οποίες θα έρθουν να προστεθούν στις 31 ράμπες που κατασκευάστηκαν το προηγούμενο διάστημα από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Χανίων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για τον Ευάγγελο Χναρά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή για τον θάνατο του Ευάγγελου Χναρά, πρώην Δημάρχου Θερίσου και Προέδρου Κοινότητας Περιβολίων.

Ενημερωτική δράση για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών στο Δημαρχείο Χανίων

Ενημερωτική δράση για τη δωρεά μυελού των οστών στο Δημαρχείο Χανίων από τον Σύλλογο «Ορίζοντας», το ΚΕΔΜΟΠ και το Δήμο Χανίων. Παρουσία της Αντιδημάρχου Ελένης Ζερβουδάκη.

Συνάντηση Αρναουτάκη με τον Πρέσβη της Ιταλίας Paolo Cuculi: Στο επίκεντρο πολιτισμός, τουρισμός και επιχειρηματικές σχέσεις

Συνάντηση Αρναουτάκη με τον Πρέσβη της Ιταλίας Paolo Cuculi στο Ηράκλειο. Συζητήθηκαν πολιτισμός, τουρισμός, επιχειρηματικές σχέσεις και συνεργασία μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Επιδοτήσεις: Από το myAgro… στο «myFiasko»; – Η παρέμβαση Μαμουλάκη για τις αστοχίες της πλατφόρμας

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει τις αστοχίες της πλατφόρμας Myagro. Δηλώσεις δεν ολοκληρώνονται, το σύστημα κολλάει, οι προκαταβολές αμφίβολες.