21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ανακοίνωση- καταγγελία της Πρωτοβουλίας Των Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού Χανίων

Ημερομηνία:

Όλοι εμείς που ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με βαριές αναπηρίες, άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, υπερήλικες κλπ), τα τελευταία χρόνια βιώνουμε το δικό μας εφιάλτη, αφού πέρα από τα προσωπικά μας προβλήματα δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο εκ μέρους της ίδιας της Πολιτείας.

Μια Πολιτεία που όφειλε –αν μη τι άλλο- σεβόμενη το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους να στέκεται δίπλα μας με αλληλεγγύη και αντί να επιδίδεται σε ακατάσχετη υποσχεσιολογία, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, θα ‘πρεπε να έχει κάνει πράξη το δίκαιο και το αυτονόητο.

Οι έχοντες το θράσος να αυτοαποκλαούνται σωτήρες μας, αφού πρώτα μας καταδίκασαν στην πείνα, την ανεργία, την εξαθλίωση, αφού έστειλαν πολλούς από εμάς στα συσσίτια και ανάγκασαν άλλους εξ’ ημών να στερούνται και αυτά ακόμα τα φάρμακά τους, έπαιξαν ένα ακόμα βρώμικο παιχνίδι σε βάρος μας.

Όταν επιβλήθηκε για πρώτη φορά το χαράτσι της ΔΕΗ, ύστερα από τις έντονες λαΐκές αντιδράσεις, η κυβέρνηση υποσχέθηκε πως οι ευπαθείς ομάδες θα μπορούσαν να καταθέσουν στις κατά τόπους εφορίες αιτήσεις εξαίρεσης ή μείωσης του χαρατσιού- ανάλογα την κατάσταση του κάθε πολίτη- μαζί με συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

Αυτό κάναμε και εμείς εδώ στα Χανιά.

Από το 2011 που καταθέσαμε τα χαρτιά μας, δεν λάβαμε καμία απάντηση από την Εφορία.

Η Πολιτεία όχι μόνο απαξίωσε να απαντήσει ως όφειλε στις αιτήσεις μας, αλλά πρόσφατα έστειλε σε όλους μας ειδοποιητήρια πληρωμής του συγκεκριμένου χαρατσιού μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2013, ενός χαρατσιού από το οποίο σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, τη σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Νόμο 4001/2011 που η ίδια ψήφισε, θα έπρεπε να είχαμε εξαιρεθεί.

Την ύστατη τούτη ώρα, καλούμε την κυβέρνηση να λογικευτεί, να λειτουργήσει σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος και να μη διαπράξει ένα ακόμα πολιτικό έγκλημα, γιατί να είναι σίγουρη πως όπως κάθε έγκλημα, έτσι κι αυτό θα έχει την τιμωρία του.

Χανιά 19 Ιανουαρίου 2013

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας
των Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού Χανίων:

Δέσποινα Λιονάκη
Ελένη Κουράκη
Παναγιώτης Κουσκουμβεκάκης
Γεωργία Παπαφιλιππάκη
Ιωάννα Μανούσακα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...