20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ Χανίων: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ήβη Καίσερλη την Παρασκευή στα Δικαστήρια

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ήβη Καίσερλη την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την δολοφονική, τρανσφοβική επίθεση που δέχτηκε η Ήβη Καίσερλη το πρωί της 10ης Ιουνίου του 2016 κοντά στα Νεώρια, στην παλιά πόλη των Χανίων. Καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να συμμετάσχει στην κινητοποίηση αλληλεγγύης προς την Ήβη την Παρασκευή 25/9 στις 9πμ, ημέρα όπου εκδικάζεται η υπόθεση της επίθεσης εναντίον της.

Ήταν μια απρόκλητη ρατσιστική και τρανσφοβική επίθεση που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ήβη. Παρόλαυτα δεν έχει καταλογιστεί ρατσιστικό κίνητρο στους δύο δράστες που αναγνωρίστηκαν από εργαζόμενη του καταστήματος όπου έγινε η επίθεση. Η μόνη κατηγορία που σχηματίστηκε εις βάρος των δραστών και με την οποία είχαν παραπεμφθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ήταν «απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού».

Πρόκειται για ένα κρούσμα σεξιστικής διάκρισης λόγω ταυτότητας φύλου, που δεν πρέπει να περάσει. Ο ηθικός αυτουργός των ρατσιστικών και σεξιστικών επιθέσεων που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα είναι η πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Που με τις αποφάσεις και το παράδειγμα της κάνει πλάτες στους φασίστες, με την κλιμάκωση της ρατσιστικής επίθεσης κατά των προσφύγων, τη σοβινιστική εκστρατεία για τις ΑΟΖ στο Αιγαίο, την ένταση της πολιτικής “νόμου και τάξης”, τις εφόδους των ΜΑΤ του Χρυσοχοϊδη στις καταλήψεις και του νόμου που βγάζει παράνομες τις απεργίες και τους κοινωνικούς αγώνες.

Αυτές είναι κεντρικές επιλογές που άνοιξαν και το δρόμο στην εισαγγελική πρόταση απαλλαγής της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτές οι πολιτικές είναι που «δίνουν το πράσινο φώς» σε κάθε σεξιστή να σπέρνει το δηλητήριο του και να πραγματοποιεί δολοφονικές επιθέσεις σε άτομα που το φύλο τους δεν ακολουθεί το κυρίαρχο πρότυπο. Από τον δεξιό περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα που σε εκδήλωση για την υποδοχή του 2020, έκανε λεκτική σεξιστική επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων γυναικών της περιφέρειας, μέχρι την επίθεση στη δημοσιογράφο της Εργατικής Αλληλεγγύης Αφροδίτη Φράγκου στον τόπο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου από έναν από τους δράστες της δολοφονίας του, τον Δεκέμβριο του 2019.

Δεν θα αφήσουμε τους δρόμους των Χανίων να μολυνθούν από το δηλητήριο του σεξισμού, του ρατσισμού, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας. Όπως παλεύουμε για την καταδίκη των νεοναζί στην επερχόμενη δίκη στις 7 Οκτωβρίου, όπως παλεύουμε μαζί με τα αδέρφια μας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις, ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έτσι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων για δικαιοσύνη και ελευθερία.

Η δικαιοσύνη για τη δολοφονική επίθεση στην Ήβη όπως και για τη δολοφονία του Ζακ είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης. Η ομοφοβία και η τρανσφοβία είναι εργαλεία του συστήματος που θέλει να μας διαιρέσει και να μας τσακίσει όταν αγωνιζόμαστε. Δε θέλουμε να ξαναθρηνήσουμε θύματα κι ο μόνος τρόπος είναι να παλέψουμε απέναντι σ’ αυτή τη βαρβαρότητα.

Απαιτούμε:

1. Καταδίκη των δύο δραστών της δολοφονικής επίθεσης στην Ήβη Καίσερλη.

2. Αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου που οδήγησε στην επίθεση

Συνεχίζουμε διεκδικώντας και στα Χανιά την οργάνωση αντιφασιστικής απεργίας στις 7 Οκτωβρίου απαιτώντας την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής με μια απόφαση σταθμό! Η θέση των φασιστών δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή! Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι και όσοι πραγματοποιούν σεξιστικές, ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιχμηρός Γιώργος Τσίπρας για Κασσελάκη: «Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο»

Η αναφορά του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε περιστατικό κατά τη διάρκεια της...

Κίσσαμος: “Πλούτος Παγκόσμιας Κληρονομιάς που χάνεται στους πέντε ανέμους”

Παρέμβαση για την προστασία, διάσωση και περαιτέρω ανάδειξη των ...

Αφιέρωμα στον Καβάφη και μουσική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ένα σημαντικό αφιέρωμα στον ποιητή Κ. Καβάφη, παρουσίαση νέων...