Ανακοίνωση παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» για το Φεστιβάλ Γης: Και εδώ ο Δήμαρχος αγνόησε την ουσία των δημοκρατικών διαδικασιών

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» αναφέρεται στην επανενεργοποίησης του Αγροτικού Αυγούστου υπό νέο ονομασία αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ως ότου φτάσουμε εκεί:

Η επανενεργοποίηση της εκδήλωσης του Αγροτικού Αυγούστου, υπό τη νέα ονομασία της «Φεστιβάλ Γης» είναι ένα γεγονός το οποίο η παράταξή μας το κρίνει κατ΄ αρχήν ως θετικό.

Ιδιαίτερα δε καθώς υλοποιείται στη Δυτική Τάφρο, έναν δημόσιο ελεύθερο χώρο, την ανάπλαση του οποίου η δημοτική μας αρχή ξεκίνησε από το 2018.

"Sponsored links"

Η συγκεκριμένη διοργάνωση μέχρι το 2019 και επί διαδοχικών δημοτικών αρχών,πραγματοποιείτο με ευθύνη του δήμου και την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης. Μάλιστα επί θητείας μας ο θεσμός είχε αναβαθμιστεί ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που μπορούσαν να εκτεθούν.  Τα τρία  τελευταία χρόνια, επί των ημερών της παρούσας δημοτικής αρχής, η εκδήλωση εγκαταλείφθηκε, με πρόφαση κυρίως την πανδημία,παρότι την ίδια περίοδο  πραγματοποιούντο ανάλογες εκδηλώσεις όπως έκθεση βιβλίου κλπ.

Το 2021, μετά από επιμονή της παράταξής μας, επανασυστάθηκε- με χαρακτηριστική απροθυμία – από τον Δήμο η διαπαραταξιακήεπιτροπή Αγροτικού Αυγούστου, η οποία όμως ουδέποτε κλήθηκε να συνεδριάσει και να γνωμοδοτήσει επί του θέματος για την διοργάνωση του 2022.

Το αποτέλεσμα είναι, δυστυχώς, ο Δήμος Χανίων,ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε την ευθύνη της διοργάνωσης,να εγκαταλείψει τη διοργάνωση, χωρίς καμία διαβούλευση με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.Όπως προκύπτει και από τη σχετική πρόσκληση την ευθύνη για τη διεξαγωγή της νέας εκδήλωσης την έχει πλέον η Περιφέρεια, η οποία απέστειλε και τις προσκλήσεις.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που αυτό έπρεπε να αποφασιστεί, η δημοτική αρχή όφειλε να διαβουλευτεί με το δημοτικό συμβούλιο και έπρεπε να το φέρει ως θέμα συζήτησης, στο ανώτατο όργανο του δήμου,το οποίο έχει απαξιώσει η πρόσφατη νομοθεσία και φροντίζει να απαξιώνει περεταίρω η δημοτική αρχή.

Αυτό δυστυχώς είναι ενδεικτικό του τρόπου που αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή τη λειτουργία του δημοτικού μας συμβουλίου και την αρχή της διαβούλευσης. Οχυρώνεται πίσω από τις «δημαρχιοκεντρικές» διατάξεις της τελευταίας νομοθέτησης και αγνοεί την ουσία των δημοκρατικών διαδικασιών. Μια διοργάνωση του Δήμου Χανίων με πολυετή παράδοση έφυγε ουσιαστικά από την αρμοδιότητά του χωρίς κανένας εκπρόσωπος των δημοτών να ερωτηθεί και να τοποθετηθεί για αυτό.

Και όλα αυτά τα βλέπουμε δυστυχώς,σε αντίθεση με το παρελθόν, να συμβαίνουν σήμερα, σε ένα δημοτικό συμβούλιο που καμία παράταξη δεν διαθέτει την πλειοψηφία.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live