Με αιχμηρές αναφορές στη στάση που τήρησαν τα ΜΜΕ η ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για τα γεγονότα στο Πνευματικό Κέντρο

Κανένα σχόλιο

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση για όσα εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη 4 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων:

Tην Πέμπτη 4/6 ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση της επιτροπής Χανίων «Παιδεία 2015» με ομιλητές τους Διαμαντοπούλου και Γρυσπολάκη. Τα συγκεκριμένα άτομα είναι γνωστά για την “συμβολή” τους στην εκπαίδευση, καθώς η Διαμαντοπούλου διατέλεσε υπουργός παιδείας το 2011, όπου προσπάθησε να εφαρμόσει τον νόμο 4009 στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ της χώρας ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από μεριάς φοιτητικού κινήματος.

Ο δε κύριος Γρυσπολάκης έχει διατελέσει πρύτανης στο πολυτεχνείο Κρήτης και επί της θητείας του είχαμε όχι μόνο μειώσεις σε φοιτητικές παροχές, αλλά και πρωτόγνωρη επίθεση από μεριάς του στον φοιτητικό σύλλογο (εισβολή αστυνομίας στο άσυλο, μηνύσεις σε φοιτητές κα). Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από σχεδόν όλους τους φορείς της εκπαίδευσης στα Χανιά με αποτέλεσμα να υπάρχουν ψηφίσματα από συλλόγους στα οποία καλούσαν τον κόσμο της εκπαίδευσης, αλλά και ευρύτερα την χανιώτικη κοινωνία να δείξουν την έμπρακτη εναντίωσή τους τόσο στα συγκεκριμένα άτομα, όσο και στην πολιτική την οποία εκπροσωπούν.

"Sponsored links"

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης οι σύλλογοι μπήκαν στον χώρο του πνευματικού κέντρου στην προσπάθεια να αναδείξουν ότι τα συγκεκριμένα άτομα αφ’ ενός φέρουν τεράστια ευθύνη για την διάλυση της παιδείας, αφ’ ετέρου είναι ανεπιθύμητα καθώς εκφράζουν την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης και προσπαθούν να την εξειδικεύσουν στο εσωτερικό των ιδρυμάτων. Το μαζικό παρόν που δόθηκε από καθηγητές, δασκάλους, φοιτητές καθώς επίσης και μαθητές, απονομιμοποίησε πολιτικά την εκδήλωση αναγκάζοντας τους διοργανωτές να φράξουν την είσοδο.

Παρόλα αυτά όταν ο κόσμος ο οποίος ήθελε να δείξει την εναντίωσή του στην συγκεκριμένη εκδήλωση κατάφερε να μπει μέσα και να τοποθετηθεί, συνάντησε απειλές για μηνύσεις και πειθαρχικά μια πάγια τακτική των αντιδραστικών οργάνων και διοικήσεων.

Από τη «μαζικότητα» της εκδήλωσης αποδείχτηκε ότι τα πρόσωπα αυτά τα οποία στηρίζουν το σάπιο σύστημα στο οποίο μας επιβάλλουν να ζούμε και έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής είναι ανεπιθύμητα στην πόλη των Χανίων. Η κινητοποίηση αυτή δείχνει την εναντίωση του χώρου της εκπαίδευσης στη συνολική αναδιάρθρωση που επιχειρείται σε αυτήν και είναι ένα σημαντικό βήμα του αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι μας για την παιδεία και την κοινωνία στη βάση των αναγκών μας.

Καλούμε την Χανιώτικη κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα που δίνει συνολικά ο χώρος της εκπαίδευσης το τελευταίο διάστημα. Η εκπαίδευση δεν αποτελεί ζήτημα μερικών πεφωτισμένων παραγόντων και υπουργών που μοναδικό σκοπό έχουν να εφαρμόσουν όσο πιο πιστά γίνεται τις εντολές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, αλλά όλου του λαού που αυτή τη στιγμή βιώνει την κρίση στο πετσί του, και όλων των κομματιών της εκπαίδευσης που αντιστέκονται σθεναρά στην ασκούμενη επίθεση. Στο σημείο αυτό έχει ουσία να σταθούμε στην στάση που κράτησαν πολλά ΜΜΕ, τα οποία επέλεξαν να αναδείξουν μονομερώς το ζήτημα, να κάνουν λόγο για βία από μεριάς διαδηλωτών, να χαρακτηρίσουν το μαζικό κίνημα ως μειοψηφία και να βρουν ευκαιρία να αναπαράγουν την λογική της εξίσωσης των 2 άκρων, μιλώντας για φασιστικές πρακτικές από αριστερούς κι αναρχικούς.

Είναι τα ίδια μέσα τα οποία ξέχασαν να ενημερώσουν για το ποιοι διοργανώνουν την εκδήλωση τι πολιτική τοποθέτηση έχουν στην συγκεκριμένη περίοδο, επέλεξαν να μην μιλήσουν για την υπερβολικά άμαζη εκδήλωση στην οποία οι διαφωνούντες ήταν περισσότεροι από τους υποστηρικτές, και προφανώς δεν έχουν αναφέρει την βία που ασκείται στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την κατάσταση στο πολυτεχνείο Κρήτης να υπάρχουν 120 άτομα τους τελευταίους μήνες που δικαιούνται επίδομα στέγασης και δεν το έχουν λάβει με ευθύνη και της διοίκησης του ιδρύματος και της κυβέρνησης. Βία αποτελεί η επίθεση που ασκείται τα τελευταία χρόνια κι έχει φέρει τόσο την εκπαίδευση όσο και την πλειοψηφία της κοινωνίας στα όρια της εξαθλίωσης.

Ενάντια σε αυτή τη βία, η μόνη ρεαλιστική λύση για τον κόσμο της εργασίας και τα πληττόμενα στρώματα είναι η επιβολή καλύτερων όρων ζωής μέσα από μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες και την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Όταν οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης πολιτικής δεν κάνουν βήμα πίσω, δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης. Είτε θα συγκρουστούμε με αυτούς που μας εξαθλιώνουν, είτε θα αποδεχτούμε ό,τι μας επιβάλλεται!

Όσοι έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση της Πέμπτης επέλεξαν να έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική ουσία της εκδήλωσης, να συμβάλλουν στην απονομιμοποίησή της από την χανιώτικη κοινωνία, κι εν τέλει να αποδείξουν πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ανεπιθύμητες στα Χανιά.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live