Ανδρέας Ξανθός: Η άρνηση της κυβέρνησης να προστατεύσει τη υγεία των προσφύγων εκθέτει την Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο

Κανένα σχόλιο

Δήλωση Α.Ξανθού για την άρνηση της κυβέρνησης αντιμετωπίσει τα προβλήματα των εργαζομένων στο πρόγραμμα Philos για την υγεία των προσφύγων

Η δήλωση του Α. Ξανθού:

Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, όχι μόνο δεν έκανε αποδεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αποκατάσταση της  μισθολογικής αδικίας που υφίσταται το προσωπικό του προγράμματος Philos του ΕΟΔΥ για την υγεία των προσφύγων, αλλά – απαξιώνοντας τελείως την κοινοβουλευτική διαδικασία – δεν μπήκε καν  στον  κόπο να απαντήσει. Παρότι προκλήθηκε. Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ένας Υπουργός με ακροδεξιές περγαμηνές και ξενοφοβικά-ρατσιστικά αντανακλαστικά δεν μπορεί να προστατεύσει τη Δημόσια Υγεία. Γιατί, όπως έχει τονίσει κατ’επανάληψιν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δεν υπάρχει αποτελεσματική προστασία της Δημόσιας Υγείας χωρίς τη φροντίδα της υγείας των προσφύγων-μεταναστών.

"Sponsored links"

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δεν νοιάζονται ούτε για τη συνέχιση αυτού του επιτυχημένου προγράμματος και την εργασιακή αξιοπρέπεια του προσωπικού του, ούτε για το ΕΣΥ, ούτε για την καθολική και ισότιμη κάλυψη υγείας, ούτε για τους ευάλωτους πληθυσμούς, όπως είναι κατ’εξοχήν  οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους από την άκρως λαϊκιστική, απάνθρωπη και επικίνδυνη υγειονομικά γραμμή της «αποτροπής των  ανεπιθύμητων». Δυσκολεύοντας την πρόσβαση τους σε ζωτικά κοινωνικά αγαθά όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς και τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live