24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Ανδρουλάκης από Άρειο Πάγο: “Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία το τρίπτυχο της κυβέρνησης”

Ημερομηνία:

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάνοντας λόγο για χάλκευση και διαρροή των ηχητικών αρχείων με τους καταγεγραμμένους διαλόγους των μηχανοδηγών του ΟΣΕ την ημέρα της τραγωδίας των Τεμπών κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρόκειται για ένα ακόμη θεσμικό βήμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας,

Ο ίδιος, εξερχόμενος του κτιρίου δήλωσε στις κάμερες: “Το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, την ώρα που οι διασώστες έψαχναν νεκρούς και αγνοούμενους, την ώρα που όλη η κοινωνία θρηνούσε, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να πάρουν τις συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά Μέσα με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Εμείς κάναμε το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό. Καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και σήμερα καταθέσαμε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να υπάρξει διερεύνηση της υπόθεσης. Τώρα έχει χρέος η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Όμως πολλοί μας ρωτούν γιατί το κάναμε τώρα. Γιατί το ποτήρι ξεχείλισε. Τη μία διόρισαν παράνομα τον επίμαχο σταθμάρχη, την άλλη η ευρωπαϊκή εισαγγελία τους κατηγορεί για διαφθορά για την επίμαχη Σύμβαση 717. Και μάθαμε από δημοσιεύματα πριν από μερικές ημέρες ότι ενώ είχαν κάνει όλα αυτά, εκείνο το βράδυ είχαν χαλκεύσει τους διαλόγους για να δημιουργήσουν την αίσθηση του ανθρωπίνου λάθος και μόνο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί συστηματικά με το τρίπτυχο: Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Πρέπει αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που του προσφέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.

Σε ερώτηση για την προανακριτική που εξήγγειλε ότι θα ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: “Εμείς καταθέσαμε προανακριτική στην ώρα της για το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας. Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε μία εξεταστική από το 1997 για να διαχύσει τις ευθύνες και να μη φτάσουμε σε κανένα αποτέλεσμα όπως τελικά πέτυχε και φάνηκε στη συνεδρίαση που έγινε πριν από 10 ημέρες”.

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ