19.4 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία χρησιμοποίησε προς όφελός της την ελληνική ρητορική περί «ήρεμων νερών»

Ημερομηνία:

Πολλές φορές έχουμε επισημάνει το άγχος του Νίκου Ανδρουλάκη για την εξωτερική πολιτική. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, έχοντας υπάρξει για οκτώ χρόνια ευρωβουλευτής, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τους διεθνοπολιτικούς συσχετισμούς.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βγει μπροστά για εθνικά ζητήματα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του μάλιστα έδωσε μία ενδιαφέρουσα διάσταση για τη ρητορική περί ήρεμων νερών.

Όπως είπε, η Τουρκία χρησιμοποίησε προς όφελός της την ελληνική ρητορική περί «ήρεμων νερών» και με «το αφήγημα αυτό της έδωσε τη δυνατότητα (στην Άγκυρα) να πάει στην Ευρώπη και να πει: “Αφού δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα, γιατί με αποκλείετε από τα ευρωπαϊκά εξοπλιστικά προγράμματα;”».

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αυτό είχε αποτέλεσμα η Τουρκία να έχει άμεση εμπλοκή, μέσω ιδιωτικών τουρκικών εξοπλιστικών εταιρειών, στα μεγάλα προγράμματα, που τα πληρώνει ο Ευρωπαίος φορολογούμενος.

«Είναι προφανές ότι η Τουρκία παίζει ένα πάρα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος μας», σχολίασε με νόημα. Η ανάγνωση που έκανε ο αρχηγός του Κινήματος δημιουργεί νέο ενδιαφέρον για τα διεθνοπολιτικά.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στους Δήμους στις 16 Δεκεμβρίου

24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 16 Δεκεμβρίου: «Φτάνει...

Αποσύρθηκε από το Ευρωπαϊκό 25άρας ο Παπαστάμος

Άτυχος στάθηκε ο Χανιώτης κολυμβητής Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος...