25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ανδρουλάκης στο Mega: «Δεν πρόκειται να βάλω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα Δούκα»

Ημερομηνία:

Με αιχμές σχετικά με την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ συνδύασε την εμφάνισή του στο Mega ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Ν. Ανδρουλάκης επισήμανε δηκτικά ότι «τα λόγια είναι εύκολα, το να οικοδομείς θέλει προσπάθεια, κανείς δεν είναι μάγος», ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα με την υποψηφιότητα Δούκα λόγω του ασυμβίβαστου με βάση το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι «ήταν από το 2008 επί Γιώργου Παπανδρέου».

Μάλιστα,αφησε αιχμές για τους εμπνευστές της συγκεκριμένης διάταξηςδιαψεύδοντας ότι την εισηγήθηκε ο ίδιος. Όπως είπε, πρόκειται για διάταξη που εισήχθηκε το 2008 επί Γιώργου Παπανδρέου. «Εγώ το 2013 έβαλα μία τροπολογία που δεν έχει σχέση με αυτή, που έλεγε ότι όταν επιλέξεις να διοριστείς στο κράτος από το κόμμα που κυβερνά, τότε δεν μπορείς να είσαι και στα κεντρικά όργανα του κόμματος», είπε. «Ήθελα το κράτος να μην είναι λάφυρο των κομμάτων και ήθελα να ξεκινήσω από εμας», πρόσθεσε.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «για μένα όλη αυτή η κουβέντα είναι χωρίς πολιτικό νόημα, εγώ δεν πρόκειται να βάλω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα Δούκα. Όταν ενημερώθηκα από την αρμόδια επιτροπή, την ΕΔΕΚΑΠ, είπα ότι πρέπει να ξεπεραστεί με ένα θεσμικό τρόπο και να πάμε γρήγορα στις διαδικασίες μας, να μιλήσουμε πολιτικά».

Επίσης, είπε «όχι σε “μεσσιανισμούς”», ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ναι στην κριτική αλλά να λες και ποιος είναι ο άλλος δρόμος, δεν υπάρχουν μάγια», απαντώντας εμμέσως στον Χάρη Δούκα που έκανε λόγο για εκτίναξη του κόμματος αν εκλεγεί πρόεδρος.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «ευπρόσδεκτες όλες οι υποψηφιότητες», προσθέτοντας ότι «δε με τρομάζει καμία υποψηφιότητα. Εγώ θέλω πολιτική συζήτηση», αλλά και παραδεχόμενος ότι «ήταν λάθος μου που δεν έδωσα ξεκάθαρο μήνυμα σε πάγιες θέσεις μας. Χρειάζεται λιγότερες μεγαλοστομίες και περισσότερη δουλειά στη βάση της κοινωνίας».

«Αν κάποιοι του παλαιού ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν πρωθυπουργίσιμο πρόεδρο, αλλά διαχειρίσιμο δεν θα τον βρουν σε μένα», υπογράμμισε ο Ν. Ανδρουλάκης ενώ, σε μια ενδιαφέρουσα αποστροφή, έκανε έκκληση ενότητας μετά τις εκλογές για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους συνυποψήφιούς του να μην αποχωρήσουν από το κόμμα αν χάσουν, ζητώντας «να υπάρξει δέσμευση των υποψηφίων ότι θα μείνουν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ήταν προετοιμασμένος για τις αντιδράσεις μετά τις ευρωεκλογές. «Το να πας από το 8% στο 13% θέλει αγώνα, αλλά να πας από το 8% στο 6% δεν θέλει τίποτα άλλο από λανθασμένες νοοτροπίες», σημείωσε, ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν συμβιβάζομαι με το 13%» και τόνισε ότι «δεν θέλω διενέξεις, δεν θέλω τοξικότητα». Παράλληλα, δήλωσε θετικός σε κοινές πρωτοβουλίες με άλλα κόμματα, αλλά υπό προϋποθέσεις.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσωρινή φιλοξενία στην Αγυιά για τους μετανάστες που βρέθηκαν στη Γαύδο

Σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται...

Από το Σπολέτο της Ιταλίας στα Χανιά για… εκπαίδευση!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα ευρωπαϊκό έργο “PON...

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γ. Παπαντωνίου

Aθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου για ξέπλυμα...