16.8 C
Chania
Saturday, February 24, 2024

Ανδρουλάκης: Φέρθηκα με ευγένεια στον Κασσελάκη, δεν είχε την αντίστοιχη συμπεριφορά – Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον δρόμο του, καλό ταξίδι

Ημερομηνία:

Αισιόδοξος για τις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ ενώ παράλληλα έκανε επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη. Επίσης, ο κ.Ανδρουλάκης εξήγησε υπό ποια προϋπόθεση είναι θετικός απέναντι στο επικείμενο νομοσχέδιο για μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Πυρά εξαπέλυσε και κατά της κυβέρνησης και για το θέμα της επιστολικής ψήφου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν έχει ξανασυμβεί κυβέρνηση να θέλει να αλλάξει εκλογικό νόμο με τροπολογία».

Ειδικότερα μιλώντας στο ΕΡΤNEWS και στην εκπομπή «Επίλογος», με τον Απόστολο Μαγγηριάδη, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον πήχη.

«Δεν υπάρχει ταβάνι στην προσπάθεια που κάνουμε. Θα πάμε καλά και αμέσως μετά θα πάμε ακόμα καλύτερα, οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν μέσα σε μερικούς μήνες» είπε.

Παράλληλα επανέλαβε ότι θα ανοίξει την συζήτηση για προγραμματική σύγκλιση με τα κόμματα όχι όμως με «συγκολλήσεις» κομματικών αθροισμάτων. «Οι προτεραιότητες που θα θέσουμε θα δείχνουν και τις προτεραιότητες για τη χώρα και θα δίνουν λύσεις στην καθημερινή ζωή».

Γιατί το ΠΑΣΟΚ καταψηφίσε την επιστολική ψήφο

Ως προς το θέμα της επιστολικής ψήφου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισήμανε ότι δεν έχει ξανασυμβεί να θέλει μία κυβέρνηση να αλλάξει εκλογικό νόμο με μία τροπολογία. Για το λόγο αυτό ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι θετικό καταψήφισε. Δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βιωματική σχέση με τον απόδημο ελληνισμό γιατί ιδρύθηκε από αυτούς τους ανθρώπους. Λέγαμε επιστολική ψήφος στο εσωτερικό για όσους έχουν κωλύματα για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και όχι καθολικά. Η τροπολογία ήταν εκπρόθεσμη και αυτό περιφρονεί τον κοινοβουλευτισμό και τις μεταρρυθμίσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δείξαμε συναίνεση, αλλά αυτό σημαίνει μιλάμε λογικά και είμαστε αξιόπιστοι. Είναι αξιόπιστη η υπουργός και το κόμμα που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ»; σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι δε μειώνεται η αποχή με τεχνικά μέσα, αλλά αντιμετωπίζεται με αξιοπιστία.

«Δεν θα επιβάλλω κομματική πειθαρχία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Αναφερόμενος στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε πως θα συζητηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα και σχολίασε το γεγονός της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και όταν έρχονται τέτοια θέματα χωρίς προετοιμασία, αυτό δίνει τροφή στα άκρα. Δήλωσε ότι θα έπρεπε να έρθει το θέμα αυτό για ανοιχτή συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές για να το κατανοήσει καλύτερα η κοινωνία. Να γίνει μία ώριμη συζήτηση με την κοινωνία, αλλά ήρθε χτες και ψηφίζεται σε έξι μέρες, πριν συζητούσαμε περί ανέμων και υδάτων. «Αύριο θα πω στους βουλευτές μου να συμπεριφερθούν ως νομοθετικό σώμα και όχι ως σχολιαστές. Δεν θα επιβάλλω κομματική πειθαρχία» επεσήμανε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τη στάση της εκκλησίας, είπε ότι έχει την άποψή της, αλλά η Βουλή νομοθετεί.

«Ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να φτιάξει ένα κόμμα που θα αντιπαρατίθεται με τα άκρα και όχι με την κεντροαριστερά. Εγώ πιστεύω ότι στη χώρα πρέπει να έχει ένα πολιτικό σύστημα με σταθερή και ισχυρή κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, ώστε να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα», είπε ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι υπάρχει συγκάλυψη σκανδάλων σε θέματα όπως οι υποκλοπές και το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και συμπλήρωσε: «Θα είχαν σωθεί άνθρωποι αν είχαμε τηλεδιοίκηση».

Όσο αφορά την πρωτοβουλία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προτείνουν να ενταχθεί το κόμμα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Τα έχουμε ακούσει και στο παρελθόν. Τα κόμματα δεν είναι βαλίτσες να τα πηγαίνεις από εδώ κι από εκεί. Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Έχει πάρει τον δρόμο του, καλό του ταξίδι

Ερωτηθείς για την πορεία του Στέφανου ΚΑσσελάκη, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Εξαρχής τον αντιμετώπισα με σεβασμό και ευγένεια, για λόγους πολιτικού πολιτισμού, αλλά δεν είχε την αντίστοιχη συμπεριφορά απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό του απάντησα ανάλογα.

"google ad"

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένα συγκεκριμένο δρόμο, καλό του ταξίδι. Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει άλλο δρόμο: Να συμπήξει τη νέα σύγχρονη κεντροαριστερά με ανανέωση σε πρόσωπα. Και εγώ το έκανα πράξη στο ΠΑΣΟΚ, δεν αναπαλαίωσα παλαιά στελέχη. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ποιοτική ανανέωση και όχι βιτρίνας όπως έχουν κάνει άλλα κόμματα».

Για τα ΑΕΙ: Είμαστε θετικοί κατ’ αρχήν, θέλουμε ισχυρά αντίβαρα

«Είμαστε θετικοί, αλλά με ποιότητα σπουδών και περιφερειακή ανάπτυξη να μην είναι όλα στην Αθήνα». Άλλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, άλλο μη κρατικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο. Ότι και αν πούμε ό,τι και αν στηρίξουμε η προτεραιότητά μας είναι η στήριξη του δημοσίου πανεπιστημίου, θα βάζουμε ισχυρό αντίβαρο την ενδυνάμωση με πόρους και διαδικασίες» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, για το ζήτημα της ακρίβειας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «κάνει πολύ λίγα πάρα πολύ αργά», αναφέροντας το θέμα των χρεώσεων που επέβαλαν οι τράπεζες και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα ενέργειας, στους ελέγχους στα σούπερ μάρκετ και στο βρεφικό γάλα και τόνισε ότι αν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση δεν θα έλεγε όπως η κυβέρνηση ότι η αγορά αυτορυθμίζεται, αντίθετα ρέπει προς την κερδοσκοπία. «Ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ και της επιτροπής ανταγωνισμού, ενιαία αρχή καταναλωτών είναι κάποιες από τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν, αλλά και ο ΦΠΑ στα βασικά να πέσει. Η αγορά είναι αρρύθμιστη» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλγα Γεροβασίλη: «Είμαι παρούσα, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» – Κασσελάκης: «Σε καλωσορίζω, πάμε στις 10 Μαρτίου»

Την υποψηφιότητά της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε...

Χανιά: 25 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο – Θα μεταφερθούν στην Χώρα Σφακίων

Ακόμη ένα σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στη Γαύδο, νωρίς...

Συμφωνία Ελλάδας – Ινδίας για χιλιάδες εργάτες γης και όχι μόνο

Ένα ταξίδι με αρκετά πολλαπλασιαστικά οφέλη χαρακτηρίζεται η επίσκεψη...

Η Κρητικιά ηθοποιός και παραγωγός που “κατέκτησε” το Μπόλιγουντ

Ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία ζει τα τελευταία περίπου 6...