22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ανεμοστρόβιλος παρέσυρε τα πάντα στην Ιεράπετρα

Ημερομηνία:

Ένας ανεμοστρόβιλος που κράτησε ελάχιστα μόλις λεπτά , ήταν αρκετός για να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε 20 τουλάχιστον στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών ‘’ξηλώνοντας’’ σιδερένιες και ξύλινες κατασκευές, σκίζοντας πλαστικά κάλυψης, και  προξενώντας μεγάλη οικονομική ζημιά στους παραγωγούς οι οποίοι είχαν ξεκινήσει μόλις την καλλιέργεια τους.Ο ανεμοστρόβιλος(χωνί), ξεκίνησε την καταστροφική του πορεία στις  7.00 το βράδυ του Σαββάτου, βγαίνοντας από τη θάλασσα στον οικισμό  Κοπάνες δυτικά του Στομίου. Αφού πέρασε στην ξηρά , ακολούθησε ένα ρέμα και κινήθηκε βορειοδυτικά για να εκτονωθεί η απίστευτη δύναμη του στη θέση Γαβρίλη, λίγο πριν το Νέο Μύρτος. Στη ίδια περιοχή στη διάρκεια των τελευταίων 10 χρόνων έχουν καταγραφεί άλλα τρία τουλάχιστον τέτοια φαινόμενα κατά τους Φθινοπωρινούς μήνες.

Από το πρωί της Κυριακής τα θύματα του καταστροφικού αυτού φαινομένου, ξεκίνησαν την επισκευή και το μπάλωμα των θερμοκηπίων τους , για να σώσουν τα νεαρά φυτά των καλλιεργειών τους.

radiovereniki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...