Ανεξαρτητοποιήθηκαν ο Βαρδάκης και δύο ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ενεργών Πολιτών – Τ. Βάμβουκας: “Είμαστε οι πράξεις μας, όχι τα λόγια μας. Κρινόμαστε για αυτά που κάνουμε”

Κανένα σχόλιο

Περίεργες καταστάσεις στο Δήμο Χανίων.

Μετά την απόφαση του Δήμου Ενεργων Πολιτών του Τάσου Βάμβουκα να παύσει τη συνεργασία του με τη δημοτική αρχή, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Βαρδάκης και εκλεγμένος με τον Δήμο Ενεργών Πολιτών κ. Αντώνης Βαρδάκης ανεξαρτητοποιήθηκε. Μαζί του, δύο ακόμα δημοτικοί συμβούλοι, ο Στέλιος Βαλυράκης και ο Γιάννης Σπυριδάκης.

Επίσης, ο Μανούσος Φοβάκης κατέθεσε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του ΔΟΚΟΙΠΠ που κατείχε ως μέλος του Δήμου Ενεργών Πολιτών.

"Sponsored links"

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο Αντώνης Βαρδάκης

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή, δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική Παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών». Παράλληλα, σας γνωστοποιώ ότι έθεσα στη διάθεση του Δημάρχου Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, την παραίτησή μου από τις θέσεις ευθύνης που κατέχω (Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων).

Πρόκειται για μία δύσκολη, αλλά καθόλα συνειδητή απόφαση, αποτέλεσμα έντονου προβληματισμού, στην οποία κατέληξα έπειτα από την οριστικοποίηση της απόφασης της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών», για διακοπή της συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή.

Η ίδρυση της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» το 2010, η  λειτουργία της τα επόμενα χρόνια και ιδιαίτερα η υλοποίηση του δημοτικού έργου την περίοδο 2014-2019, επί δημαρχίας του επικεφαλής της κ.  Τάσου Βάμβουκα, στηρίχθηκαν πρωτίστως στη συλλογική βούληση, στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και την εφαρμογή μεταρρυθμιστικών τομών, που είχαν ξεκινήσει σε τοπικό επίπεδο κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Η στρατηγική επιλογή της Παράταξης, μετά τις εκλογές του 2019, ήταν μία στάση ευθύνης που είχαμε λάβει όλοι μαζί και απαντούσε στην ανάγκη του Δήμου Χανίων να λειτουργήσει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά, προς όφελος πάντοτε της τοπικής μας κοινωνίας. Συμβάλαμε αποφασιστικά ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για συνεργασία, στη βάση της αρχής της συνέχειας, που οφείλει να διέπει την αποτελεσματική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης και ιδεολογικών διαφορών.

Η τωρινή, όμως, απόφαση της Παράταξης, κατά την άποψή μου, δεν συμβαδίζει με τις αρχές και την παρουσία που είχε στα κοινά, κατά την υπερδεκαετή πορεία της. Την άποψη αυτή, εξέθεσα με ξεκάθαρο τρόπο στις πρόσφατες συνεδριάσεις της δημοτικής μας ομάδας και την συμμερίστηκαν και άλλοι εκλεγμένοι συνάδελφοί μου, εντός της παράταξης.

Έπειτα από όλα αυτά, θεωρώ ότι η μοναδική επιλογή, εάν θέλω να είμαι συνεπής με την έως τώρα αυτοδιοικητική μου πορεία και να εξακολουθήσω να τιμώ εμπράκτως την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου, είναι να συνεχίσω ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον τέως Δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» κ. Τάσο Βάμβουκα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και τις ευκαιρίες που έδωσε σε νέους ανθρώπους να δείξουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο μας. Ευχαριστώ, επίσης, για την εποικοδομητική συνεργασία τον νυν Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο οποίος από το ξεκίνημα της τρέχουσας δημοτικής περιόδου μου εμπιστεύθηκε σημαντικά καθήκοντα. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» για τη συμπόρευση και τη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα μπορούσα ωστόσο να μην αναφερθώ στις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου Χανίων, στους θεσμικούς φορείς της Εκπαίδευσης, στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, τους γονείς και τους μαθητές, για την αρμονική και επιτυχημένη συνεργασία μας, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Τους ευχαριστώ για όλες τις μάχες που δώσαμε μαζί. Ο στόχος μας ήταν και παραμένει πάντοτε κοινός: η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της Εκπαίδευσης στα Χανιά.

Όλα αυτά τα χρόνια, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλλω στην αντιμετώπιση ζητημάτων όχι μόνο της αρμοδιότητάς μου, στον ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της Παιδείας, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο τομέα χρειάστηκε. Την Αυτοδιοίκηση την αντιλαμβάνομαι ως μια διαδρομή καθημερινής προσφοράς, ως έναν διαρκή αγώνα να τιμήσεις εμπράκτως την εμπιστοσύνη των συνδημοτών σου. Σε αυτό το πνεύμα, συνεχίζω με το ίδιο πάθος, με την ίδια αφοσίωση και με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, να είμαι παρών και να μάχομαι όπου και όποτε χρειαστεί, ανυποχώρητος στις αρχές και τις αξίες μου. Με στόχο πάντοτε να προσφέρω στην αντιμετώπιση μικρών και μεγάλων προβλημάτων, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μου, την ανάπτυξη και την πρόοδο για τα Χανιά.

"Sponsored links"

Τι απαντά ο Τάσος Βάμβουκας

Κύριε πρόεδρε,

Δυο λόγια απευθυνόμενος προς τους πρώην συμβούλους μας αλλά και προς τον κ. δήμαρχο:

Προς τους πρώην συμβούλους μας:

Είμαστε οι πράξεις μας, όχι τα λόγια μας.

Κρινόμαστε για αυτά που κάνουμε. Τα επιμελώς φροντισμένα και ωραία λόγια των επιστολών δεν κρύβουν την πράξη. Για αυτήν θα κριθείτε και τώρα και στο μέλλον.

Άλλωστε υπάρχει και άλλη κατατεθειμένη επιστολή του κ. Μανούσου Φοβάκη που παραιτείται από αντιπρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, η οποία δεν αναγιγνώσκεται σήμερα, προφανώς για να μη χαλάσει η σκηνοθεσία.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι, λοιπόν, αποφασίσατε να μην ακολουθήσετε τις ομόφωνες αποφάσεις της παράταξης που σας ανέδειξε. Επιλέξατε τη λύση της ανεξαρτητοποίησης, πιστεύοντας ότι αυτό εξυπηρετεί τις προσωπικές σας επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Φιλοδοξίες και επιδιώξεις οι οποίες το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν πιο συγκεκριμένες μέσα από τις αναρτήσεις στη Διαύγεια.

Καλές θητείες, λοιπόν, αλλά να θυμάστε: ουδείς αναντικατάστατος, και παραπέμπω σε όσα έχει πει ο ντε Γκωλ τα σχετικά. Κι όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο για τον εαυτό του και επιμένει να ασχολείται με την πολιτική, η ίδια η πολιτική θα έλθει να τον διαψεύσει. Γιατί όπως παντού στην ζωή, έτσι και στα κοινά η αυτογνωσία είναι σημαντικό εφόδιο.

Προς τον κ. δήμαρχο:

Στον αντίποδα του τι συμβαίνει στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, δείτε τη δέσμευση του δημάρχου Ηρακλείου, ότι χωρίς τη συναίνεση οποιασδήποτε παράταξης της μειοψηφίας, δεν θα δεχτεί σύμβουλοί τους να αναλάβουν ευθύνες στην δημοτική αρχή. Και δείτε πώς το τήρησε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, παραδίδοντας έτσι εξαιρετικά μαθήματα πολιτικής ηθικής, επωφεληθείτε.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live