Ανησυχία στην Κρήτη από χαμηλές πτήσεις F35

Κανένα σχόλιο

Ανησυχία προκάλεσε η χαμηλή πτήση δύο αμερικανικών F35 που έκαναν μία διέλευση παράλληλα με τη νότια ακτογραμμή της Κρήτης.

Ο κόσμος δικαίως αναστατώθηκε –  δεν είναι άλλωστε και ήρεμοι οι καιροί που διανύουμε! –  ωστόσο η υπενθύμιση ότι είναι σε εξέλιξη η κοινή άσκηση Ελλάδας  – ΗΠΑ, καθησύχασε.

Υπενθυμίζεται ότι πό την Δευτέρα 11 έως την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών δραστηριοτήτων που σχεδιάζει, οργανώνει και συντονίζει το ΓΕΕΘΑ, διεξάγεται  η Διμερής Διακλαδική Συνεκπαίδευση Ελλάδος και ΗΠΑ με την επωνυμία «POSEIDON’S RAGE 22», σε διάφορες περιοχές της Χώρας.

"Sponsored links"

Κατά την διάρκεια της Συνεκπαίδευσης, η οποία είναι τύπου LIVEX (Live Exercise) και πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών, εκτελούνται διακλαδικά επιχειρησιακά σενάρια κλιμακούμενης έντασης και πολυπλοκότητας σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής όπως παρακάτω:

– Πτήσεις Εξοικείωσης.

– Πτήσεις βασικών Αμυντικών Ελιγμών.

– Εκπαίδευση μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών.

– Εναέρια μάχη.

– Ναυτιλία Χαμηλού Ύψους με Εικονικές Προσβολές Στόχων Επιφανείας.

– Αεροπορική υποστήριξη με τερματική καθοδήγηση πυρών (Joint Tactical Air Controller – JTAC).

– Προσβολή – Υποστήριξη Ναυτικών Δυνάμεων.

– Πυρά στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ.

"Sponsored links"

Στην Συνεκπαίδευση συμμετάσχουν από την Ελλάδα Μαχητικά Αεροσκάφη, Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και Στοιχεία JTAC της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, ενώ από τις ΗΠΑ 10 F-35 και 14 F-15 που έχουν μετασταθμεύσει στην 115 ΠΜ στη Σούδα με το προσωπικό υποστήριξής τους.

Σημειώνεται ότι κατά την POSEIDON’S RAGE 22 πραγματοποιούνται για πρώτη φορά:

Συνδυαστική ανάπτυξη επιχειρησιακής εκπαίδευσης αμερικανικών Μαχητικών Αεροσκαφών 4ης και 5ης γενιάς.

Ανάπτυξη ολόκληρης Μοίρας Μαχητικών Αεροσκαφών σε άλλη βάση.

Εκτέλεση εκπαιδευτικών πυρών από Μαχητικά Αεροσκάφη F-35 στην περιοχή ευθύνης της USEUCOM (US European Command).

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live