Ανησυχία για τις αυξητικές τάσεις στον καρκίνο του μαστού στις περιοχές των δήμων Κισσάμου, Κανδάνου και Σελίνου, Φαιστού και Αγίου Νικολάου

Κανένα σχόλιο

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν οι γυναικολογικοί καρκίνοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εργασίες της ημερίδας με γενικό τίτλο “Καρκίνος μαστού και γυναικολογικοί καρκίνοι” που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ. Χρήστος Λιονής καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και Συντονιστής του αρχείου καταγραφής του καρκίνου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Και η γυναίκα δυστυχώς δέχεται τον καρκίνο. Εμείς στην Κρήτη προσπαθούμε από το 1992 με τη βοήθεια της Περιφέρειας να καταγράψουμε όλες τις περιπτώσεις καρκίνου σε άνδρες και γυναίκες.

"Sponsored links"

Όσον αφορά τη γυναίκα και τα δεδομένα που παρουσιάζουμε, η έμφαση δίνεται στον καρκίνο του μαστού, στον καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, χωρίς να αφήνουμε τον καρκίνο του πνεύμονα που φυσικά υπάρχει και στους άνδρες, λόγω της μεγάλης σχέσης τους με το κάπνισμα.

Τα δεδομένα στην Κρήτη λένε ότι υπάρχουν αυξητικές τάσεις από το 1992 μέχρι και το 2018 που έχουμε κάνει τις καταγραφές.

Οι τάσεις είναι αυξητικές για τους γυναικολογικους καρκίνους. Μπορεί να μην είναι στο υψηλό επίπεδο όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αν μη τι άλλο όλα αυτά μας κάνουν να ανησυχούμε και συζητάμε για τη λήψη μέτρων.

Είναι ίσως ενα κρίσιμο σημείο που περνά η γυναίκα της Κρήτης και θα πρέπει για πολλούς και διάφορους λόγους και η Πολιτεία και οι φορείς να προστατέψουν τη γυναίκα της Κρήτης από τους γυναικολογικους καρκίνους”

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Καταγραφής Καρκίνου Κρήτης που αφορούν τη χρονική περίοδο 1992-2013, παρουσιάστηκαν αυξητικές τάσεις στον καρκίνο του μαστού και ιδιαίτερα στις περιοχές των δήμων Κισσάμου, Κανδάνου και Σελίνου, Φαιστού και Αγίου Νικολάου.

Όσον αφορά τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, η υψηλότερη συχνότητα νέων περιστατικών έχει καταγραφεί σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις