“Ανοίγει” ο δρόμος για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων της Δ.Ε. Ν.Κυδωνίας

Κανένα σχόλιο

Η προγραμματική σύμβαση για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων της Δ.Ε. Ν.Κυδωνίας του Δ. Χανίων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Βορείου Άξονα υπεγράφη σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 από τους προέδρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χανίων κα Χρυσούλα Χατζηδάκη και της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. κ. Ευτύχη Μαυρογένη .

Οι δυο συμβαλλόμενες ΔΕΥΑ συμπράττουν στη σύμβαση αυτή με σκοπό να διασφαλίσουν ότι η συλλογή, η μεταφορά και η επεξεργασία των λυμάτων της περιοχής ευθύνης τους παρέχονται με ορθό και περιβαλλοντικά ασφαλή τρόπο.

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, προϋπολογισμού 962.400,00€, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αναλαμβάνει τη λειτουργία του συνόλου των δικτύων και αντλιοστασίων λυμάτων της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας μέχρι του σημείου όπου αυτά καταλήγουν στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της ΔΕΥΑΒΑ. Στη συνέχεια αυτά επεξεργάζονται στην Ε.Ε.Λ. Γερανίου, που όπως είναι γνωστό, από τη σύσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. και την κατασκευή του ενιαίου έργου αποχέτευσης της περιοχής Χανίων – Κολυμπαρίου μέχρι και σήμερα, υποδέχεται τα λύματα από τη γέφυρα του Κλαδισού έως και το Κολυμπάρι.

"Sponsored links"

Κοινός στόχος των δυο ΔΕΥΑ είναι η περιοχή που εκτείνεται σε όλο το Βόρειο άξονα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και αποτελεί σημαντικό τουριστικό πόλο, να είναι περιβαλλοντικά ασφαλής και να διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας νερά κολύμβησης όπως και σήμερα.

Πεποίθηση των Δημάρχων Χανίων και Πλατανιά κ.κ. Σημανδηράκη και Μαλανδράκη αποτελεί η ανάγκη συνεχούς συνεργασίας μεταξύ των δύο δημοτικών επιχειρήσεων προς όφελος του περιβάλλοντος, της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής και της ποιότητας ζωής δημοτών και επισκεπτών.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live