Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του διυλιστηρίου του φράγματος Ποταμών

Κανένα σχόλιο

Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για την «Αξιοποίηση του Ταμιευτήρα του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου»

Άνοιξε κι επίσημα ο δρόμος για την υλοποίηση ενός εκ των κορυφαίων Αναπτυξιακών έργων σε ολόκληρη την Κρήτη, το οποίο θα φέρει την υπογραφή του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κι αφορά την «Αξιοποίηση του Ταμιευτήρα του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου» της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Ο Ο.Α.Κ. αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα «τεύχη δημοπράτησης» που αφορούν το Υποέργο «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΑΜΑΡΙΟΥ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ» ΑΑ 1της Πράξης «Αξιοποίηση ταμιευτήρα φράγματος Ποταμών Αμαρίου: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού» και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες του θα κινήσουν τάχιστα τις διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού,  προκειμένου να προκύψει ο ανάδοχος του έργου.

"Sponsored links"

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού συνολικού προϋπολογισμού «22,744,480€»  και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα τουΥΠ.ΑΝ., «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με  συγχρηματοδότηση από το «Ταμείο Συνοχής», στο οποίο ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, καταφέρνει για πρώτη φορά να εντάξει κάποιο έργο του, ως «δικαιούχος».

«Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο δικαίως έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς, ως ένα περιβαλλοντικό θαύμα,  το οποίο θα λύσει με οριζόντιο τρόπο, για τις επόμενες πολλές δεκαετίες,  κάθε πρόβλημα ύδρευσης του Ρεθύμνου.  Ως Ο.Α.Κ., είμαστε διπλά χαρούμενοι, διότι  η συντονισμένη και συστηματική δουλειά του συνόλου των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών μας, απέδωσε «καρπούς» για ένα κορυφαίας σημασίας περιβαλλοντικό έργο, αλλά και γιατί ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης  κατάφερε να εντάξει για πρώτη φορά κάποιο από τα έργα του, ως δικαιούχος,  σ’ ένα τόσο σημαντικό  χρηματοδοτικό εργαλείο. Το πρόγραμμα «ΥΜΕΠΕΡΑΑ»,  ανοίγει μπροστά μας πλέον μια πραγματική λεωφόρο «Ανάπτυξης» με πολλές και μεγάλες προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στην διάρκεια δήλωσης του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μας εξασφαλίζει την άρτια και σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκτέλεση και ολοκλήρωση, του εμβληματικού αυτού έργου, ενώ δίνει πλέον και την δυνατότητα στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, να διεκδικήσει την ένταξη και άλλων ακόμη, εξίσου σημαντικών έργων στο νησί» υπογράμμισε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, ο κ. Παπαδογιάννης, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και των υπηρεσιών της, για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν, το έργο που επιτελεί ο Ο.Α.Κ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live