19.8 C
Chania
Wednesday, September 27, 2023

Ανοικτή επιστολή Εμμανουήλ Λουτσέτη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΝ.ΚΑ.

Ημερομηνία:

Η συγκεκριμένη ανοικτή επιστολή ενημέρωσης – κάλεσμα συμμετοχης στη Γενική Συνέλευση στάλθηκε απο τον Εμμανουήλ Λουτσέτη πριν την Γενική Συνέλευση της Κυριακής, η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω μη επίτευξης απαρτίας. Η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.

Ακολουθεί η επιστολή όπως την λάβαμε

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ Σ ΤΟΥ ΣΥΝΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ  ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ   ΣΥΝ. ΚΑ   ΧΑΝΙΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΜΕΤΟΧΩΝ  ΣΥΝ.ΚΑ  SUPERMARKET

Αξιότιμοι  κύριοι

1.Στις 26-1-2022 το Δ.Σ  του ΣΥΝ.ΚASUPERMARKETαποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών του , σύμφωνα με τα άρθρα 7 ΚΑΙ 8 του καταστατικού του, με σκοπό τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  για τα παρακάτω θέματα :

α.Εκλογές για Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 8 του καταστατικού.

β. Ψήφιση για έγκριση η όχι :

β 1.Της διάσπασης του λιανικού και χονδρικού εμπορίου με διάσπαση και εισφορά αυτού σε νέα ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ .

β 2. Της τροποποίησης του  Καταστατικού του ΣΥΝ.ΚΑ συνεπεία της διάσπασης αυτής.

β 3. Του  Ιδρυτικού Καταστατικού της ΝΕΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, που θα  συμπεριλαμβάνει και το πρώτο της Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΊ στις 10:ΟΟ, και σε περίπτωση μη απαρτίας, θα γίνει τελικά χωρίς άλλη ειδοποίηση με όσα μέλη παρευρεθούν, την Κυριακή  20 Φεβρουαρίου 2022 στις 10:00 στα γραφεία στην Επισκοπή Αγιάς, και με ηλεκτρονικό τρόπο για όσους έχουν συμπληρώσει ηλεκτρονική αίτηση. Περισσότερα στις ανακοινώσεις του συνεταιρισμού.

2.Παρατηρήσεις για τα παραπάνω – εισηγήσεις :

Α. Στο άρθρο 7 παράγραφος 7(δ) του καταστατικού που αναφέρουν  στη πρόσκληση, αναφέρεται ότι για δήλωση υποψηφιότητας για συμμετοχή στο Διοικητικό η’ στο Εποπτικό Συμβούλιο κατατίθεται 2 ημέρες πριν τη πρώτη Κυριακή της συνέλευσης που ήταν στις 6-2-2022, δηλαδή 48 ώρες πριν, που είναι δηλαδή το πρωί της Παρασκευής 10:00.  Το Διοικητικό Συμβούλιο όμως με ανακοίνωση του δεχόταν αιτήσεις υποψηφιότητας μέχρι τη Πέμπτη στις 14:00, κάτι που αντιβαίνει στο καταστατικό, και στους νόμους. Τελικά οι μόνοι υποψήφιοι είναι τα μέλη του παλαιού Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, και κανείς άλλος, ούτε 1 για αναπληρωματικός υπάρχει στα ψηφοδέλτια.

"google ad"

Β. Στο άρθρο 7 παράγραφος (4) του καταστατικού που αναφέρουν στη πρόσκληση αναφέρεται ότι << για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν στη μεταβολή του σκοπού του Συνεταιρισμού βρίσκεται σε απαρτία τη τελευταία Κυριακή  δηλαδή στις 20-2-2022 , βρίσκεται σε απαρτία όταν κατά την έναρξη θα είναι παρόντα τουλάχιστον 400 μέλη (σύμφωνα και με το νόμο 1667/86 άρθρο 5 παράγραφος 4 ).Ο νόμος αυτός και το σχετικό άρθρο αναφέρεται και στην από 27-1-2022 επεξηγηματική έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου σας , πρακτικό 1044. Τελικά τι ισχύει? Η πρόσκληση η’ η επεξηγηματική έκθεση ? Και τα δύο είναι αποφάσεις του Δ.Σ. Με ποια απόφαση θα πάμε σε εκλογές κύριοι του Δ.Σ.?

Γ. Στο άρθρο 7 παράγραφος  (6), αναφέρει ότι < οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης που αναφέρονται στην παραπάνω  παράγραφο (4) του άρθρου 7 του καταστατικού , λαμβάνονται με πλειοψηφία των 4/5 των μελών που συγκροτούν την απαρτία της Γενικής Συνέλευσης.  Τα ίδια αναφέρονται και στο Άρθρο 5 του Ν.1667/86.παρ. 6

Επειδή τα παραπάνω στη παράγραφο (2 Α)προβλέπονται από τους  νόμους και το καταστατικό .

Επειδή τα παραπάνω στη παράγραφο (2Β) προβλέπονται από το καταστατικό και από τους νόμους, και δεν συμπεριλαμβάνονται στην από  26-1-2022/ 1043 απόφασης  σας  , και δεν συμπεριλαμβάνεται στη πρόσκληση  σας .

Επειδή τα παραπάνω στη παράγραφο  (2Γ)  προβλέπονται από το καταστατικό και τους νόμους , και δεν συμπεριλαμβάνονται  στην από 26-1-2022 απόφασης σας , και δεν συμπεριλαμβάνεται στη πρόσκληση σας .

Επειδή έχω έννομο συμφέρον γιατί είμαι μέτοχος του Συνεταιρισμού.

Σας καλώ να επανεξετάσετε  την απόφαση σας 1043/26-1-2022, ώστε να διεξαχθούν οι δεύτερες επαναληπτικές εκλογές στις 20-2-2022 με τις προβλεπόμενες από τους νόμους και από το καταστατικό  διαδικασίες , και με όσα αναγράφετε στο υπ αριθμό 1044 πρακτικό του Διοικητικού σας Συμβουλίου της 7-2-2022, όπως αναφέρω στη παραπάνω παράγραφο 2. (4) του άρθρου 7

Επειδή πριν 2 ημέρες  παρέλαβα το πρώτο εξώδικο από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΝ.ΚΑ , επειδή τόλμησα να ζητήσω πληροφοριακά στοιχεία ενημέρωσης μου, με 4 αιτήσεις μου, και επειδή έκανα 3  δημοσιεύματα με σκοπό  την  ενημέρωση των 6000 μετόχων του Συνεταιρισμού, αναμένω με τη δημοσίευση της παρούσης ανοικτής επιστολήςμου και το δεύτερο εξώδικο.

Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Με  εκτίμηση

ΧΑΝΙΑ  12-2-2022

Εμμανουήλ  Λουτσέτης του Γεωργίου

Σμήναρχος εν αποστρατεία Πολεμικής Αεροπορίας

Απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά

Παλαιό μέλος του Συνεταιρισμού Καταναλωτών Χανίων (ΣΥΝΚΑ)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων υπερ της παραχώρησης του Φρουρίου Ιτζεδίν στο Δήμο Χανίων

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων αποφάσισε κατά πλειοψηφία (καταψήφισε η...

Ο Καμμένος βλέπει… «αφουμιγκέισον» του Αποστολάκη στα «τρωκτικά» του ΣΥΡΙΖΑ

Διπλό «χτύπημα» του Πάνου Καμμένου στην πλατφόρμα Χ (πρώην...