Ανοιξιάτικος περίπατος στην εύφορη γη του Ρουπακιά στον Αποκόρωνα | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Λίγα χιλιόμετρα από τα Χανιά, στο χωριό Κεφαλάς, βρίσκεται ένας πανέμορφος πνεύμονας πρασίνου.

Το δάσος του Ρουπακιά και οι περιπατητικές διαδρομές του προσφέρουν μια εύκολη και ευχάριστη διέξοδο στη φύση για όλους τους Χανιώτες.

Ο Ρουπακιάς είναι ουσιαστικά μια εύφορη γη. Μέσα σε ένα βάθεμα υπάρχει το δάσος αλλά και μια σειρά από διαδρομές που περνούν μέσα από το πράσινο και ενώνουν τον Κεφαλά με το Ξηροστέρνι τα Σελλιά και το Σούρη.

"Sponsored links"

Για τη διάσχιση όλων αυτών των εύκολων διαδρομών δε χρειάζονται παραπάνω από δύο ώρες ομως υπάρχουν τόσα άλλα σημεία όπου μπορούν να εξερευνηθούν ή απλά μπορείτε να τα επιλέξετε για να ξαποστάσετε.

Ιδιαίτερα την εποχή της άνοιξης το τοπίο είναι πανέμορφο αφού η ανθισμένη γη δένει με τις τεράστιες καστανιές, τους δρύες και τα πρινάρια.

Επίσης, διάσπαρτα κατά μήκους των διαδρομών θα δείτε χαρουπιές αλλά και πλατάνια και χαρουπιές.

Σημειώνουμε ότι στο παρελθόν η εύφορη γη του Ρουπακιά ήταν γεμάτη από αμπέλια. Σήμερα όμως είναι ελάχιστα. Υπάρχουν επίσης κάποια ελαιόδεντρα αν και όπως μας είπαν κάτοικοι τη περιοχής δεν ευδοκιμούν όλα τα είδη λόγω των ιδιαίτερων κλιματικών συνθηκών στην περιοχή.

"Sponsored links"

Τα λιθόστρωτα μονοπάτια ειχαν δημιουργηθεί από τους κατοίκους των χωριών για τη μεταφορά των προϊόντων του με τα γαϊδούρια και παραμένουν και σήμερα εύχρηστα λόγω και των εθελοντικών πρωτοβουλιών κατοίκων που φροντίζουν ανά περιόδους να τα καθαρίζουν.

Οπωσδήποτε, το δάσος και τα μονοπάτια του Ρουπακιά είναι ενα μέρος που κάθε Χανιώτης αξιζει να επισκεφθεί αφού πέραν των διαδρομών τα χωριά της περιοχής είναι πολύ προσεγμένα και προσφέρουν μια σειρα από επιλογές τόσο για καφέ οσο και για φαγητό.

Φωτογραφίες: Γιάννης Αγγελάκης

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live