15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Ανοιχτά Πανιά 2022»: Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με θέμα «Λίμνες: μύθοι, ιστορίες και νοήματα», την Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Ημερομηνία:

Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., που αναδεικνύει την πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, τα «Ανοιχτά Πανιά 2022», επιχειρεί να συνεχίσει το δημιουργικό ταξίδι παραγωγής πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων, που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας και πάλι ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες πρακτικές.

15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενοι σε ποικίλα πεδία τεχνών, κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου.

Τα Χανιά το διάστημα από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2022 θα κατακλυστούν από χορό, θέατρο, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφο, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλά άλλα. Εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ως τη Συναγωγή ΕτζΧαγίμ, από τον Προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε μέχρι τον Άγιο Ρόκκο, από τη συνοικία της Νέας Χώρας και των Ταμπακαριών, ως τους Τάφους των Βενιζέλων, τη Λίμνη της Αγιάς, τη γέφυρα του Κλαδισού, κ.ά., θα φιλοξενήσουν ξεχωριστές καλλιτεχνικές δράσεις.

Ανοιχτά Πανιά 2022

Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά

Λίμνες: μύθοι, ιστορίες και νοήματα

Όλγα Ευαγγελίδου, IreneRagusini& Νεφέλη Παπαϊωάννου

 

 

Το έργο Λίμνες: μύθοι, ιστορίες και νοήματα, είναι μια in situταινία, η οποίασυνδυάζειστοιχείαντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας. Πρωταγωνίστριες της ταινίαςείναι η λίμνηΚουρνά́ και η λίμνη Αγιάς. Και οι δυοχαρακτηρίζονταιαπό́ ιδιαίτερηβιοποικιλότητα και πανίδα. Το έργοαντλεί́ έμπνευσηαπό́ το φυσικό́ τοπίο των δυολιμνών, την ανθρώπινηδραστηριότητα, τα πλάσματα και τους μύθους που τις συνοδεύουν.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στηνλίμνη Αγιάς του ΔήμουΧανιώνεικαστικό́ εργαστήριο, το οποίοαπευθύνεται σε παιδιά́ ηλικίας 6-10 ετών μαζί με τους γονείς τους.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα δημιουργήσουνμέσω της ζωγραφικής και της γλυπτικής τα δικά́ τους φανταστικά́ πλάσματα έχοντας ως αναφορά την πανίδα της περιοχής. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα αποτελέσουν την έμπνευση για το κοστούμι και τα σκηνογραφικά αντικείμενα της ταινίας.

Η ταινία ή το συλλογικό αυτό πορτραίτο, που θα συντίθεταιαπό́ τις λίμνες, τους μύθους και κατ’ επέκταση τη σχέση τους με τον άνθρωπο θα παρουσιαστεί μαζί με τα ενδυματολογικά και σκηνογραφικά αντικείμενα, ως γλυπτά πλέον, στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Χαμάμ της οδού Κατρέ στις 5 Δεκεμβρίου.

Διάρκεια Εργαστηρίου, 3 ομάδες παιδιών ηλικίας 6 έως 10 ετών μαζί με ένα γονέα ή κηδεμόνα

"google ad"

1η ομάδα: 10:00 – 12:00

2η ομάδα: 12:15 – 14:15

3η ομάδα: 14:30 – 16:30

 

Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσης:anoixtapania2022@gmail.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...