11.8 C
Chania
Sunday, December 10, 2023

«Ανοιχτά Πανιά 2023»: Crossroad, Μουσική περφόρμανς

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον ο τρίτος χρόνος του Φεστιβάλ πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρωτογενούς παραγωγής του Δήμου Χανίων «Ανοιχτά Πανιά» 2023, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Crossroad

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης & Γιώργης Μανωλάκης

Μουσική περφόρμανς

9-10 Νοεμβρίου 2023

Ελεύθερη είσοδος με κράτηση θέσης: www.chania-culture.gr

Περισσότερες πληροφορίες: www.anoixtapania.gr

Ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης προσκαλεί τον Γιώργη Μανωλάκη σε μία μουσική συνομιλία με τόπο συνάντησης τα Χανιά. Πρωτότυπες συνθέσεις των δύο μουσικών ερμηνεύονται με έμφαση στη συνύπαρξη των διαφορετικών μουσικών ειδών. Ο χαρακτηριστικός ήχος του Κρητικού λαού του Γιώργη Μανωλάκη, επενδύεται από το κλασικό ηχόχρωμα του κουαρτέτου εγχόρδων και το σύγχρονο ήχο ενός jazz πιάνο τρίο, υπό την ανατρεπτική ενορχηστρωτική ματιά του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη. Η Κρητική παραδοσιακή μουσική, η κλασική μουσική και ο τζαζ αυτοσχεδιασμός, συναντώνται στην Κρήτη, όπου η μοναδική γεωγραφική της θέση την καθιστά σταυροδρόμι των διαφορετικών πολιτισμών και μουσικών ιδιωμάτων. Οι συνθέσεις και τα τραγούδια των δύο Κρητών δημιουργών ερμηνεύονται με σεβασμό στα διαφορετικά μουσικά ιδιώματα και εξερευνούν νέους μουσικούς δρόμους με σύγχρονη ματιά.

Συντελεστές:

Μουσική σύνθεση: Γιώργης Μανωλάκης, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Μουσικοί: Κώστας Παναγιωτίδης (βιολί), Παναγιώτης Τζιώτης (βιολί), Τάνια Χαριτοπούλου (βιόλα), Δημήτρης Τραυλός (τσέλο), Ντίνος Μάνος (μπάσο), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Γιώργης Μανωλάκης (λαούτο – φωνή), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα κρουστά)

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο Crossroad: www.anoixtapania.gr

Χρήσιμα:

"google ad"

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής της μουσικής περφόρμανς:

Πέμπτη 9 – Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Ώρα: 20:30

Διάρκεια μουσικής περφόρμανς: 60-65 λεπτά

Χώρος διεξαγωγής μουσικής περφόρμανς: Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Ελεύθερη είσοδος με κράτηση θέσεων:

https://www.chania-culture.gr/services/events/mousiki/anoichta-pania-2023-crossroad/


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

Εκπαιδευτική δράση για ενήλικες γύρω από το μουσικό έργο:

Ο τρόπος δημιουργίας του μουσικού έργου αποτελεί, εν δυνάμει, αντικείμενο μελέτης στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης. Η λειτουργική σχέση των διαφορετικών ρυθμολογιών, αρμονιών και μελωδικών αναπτύξεων, καθώς κι οι μουσικές αναφορές που έχουν πρωτεύοντα ρόλο στην δημιουργία του μουσικού έργου εφόσον αναλυθούν, μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και εξέλιξης του τρόπου ερμηνείας της μουσικής.
Η εκπαιδευτική δράση διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα:

-Με τη μορφή σεμιναρίου, όπου θα αναλυθεί η μέθοδος και η δομή του μουσικού έργου. Θα παρουσιαστούν μουσικά παραδείγματα από μέλη της ορχήστρας ή και το σύνολο της ορχήστρας και θα αναλυθεί εμπράκτως και με μουσικούς όρους το σκεπτικό και η δομή του μουσικού έργου.

Ημερομηνία και ώρες σεμιναρίου: Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, 19:00-21:00
Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσεων στο email: events@anoixtapania.gr

Η δράση απευθύνεται σε μουσικούς από όλα τα επίπεδα και όλα τα είδη μουσικής, αλλά και σε ένα μουσικόφιλο κοινό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε εκπαιδευτικές δράσεις γύρω από την μουσική.

-Με τη μορφή ανοιχτής συζήτησης με το κοινό, μετά την παρουσίαση του μουσικού έργου, με τους βασικούς συντελεστές της μουσικής παράστασης.

Ημερομηνία ανοιχτής συζήτησης: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ