Ανοιχτή ομιλία στο ΙΤΕ Κρήτης για τη νανοτεχνολογία

Κανένα σχόλιο

Την 6η ανοιχτή ομιλία με τίτλο «Νανοτεχνολογία: η Επιστήμη που αλλάζει ριζικά τη ζωή μας» διοργανώνει το ΙΤΕ την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 19.00, στο H2B HUB, στο κέντρο του Ηρακλείου (Κορωναίου 14, 3ος όροφος).

Θα μιλήσει ο Δρ Μανόλης Στρατάκης, PhD Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ.

Η Νανοτεχνολογία έχει εισέλθει σημαντικά στη ζωή μας τα τελευταία είκοσι χρόνια και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό τομέα έρευνας, τόσο για τις βασικές επιστήμες, όσο και για τις εφαρμογές στο επίπεδο καθημερινής ζωής. Ξεχωριστό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη σημαντική συμβολή της Νανοτεχνολογίας στην ανάπτυξη των εμβολίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Τα νανοϋλικά δεν είναι απλώς ένα ακόμη βήμα προς περαιτέρω σμίκρυνση του μεγέθους των υλικών, αλλά ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Ο νανο-κόσμος ανήκει στην κλίμακα στην οποία κυριαρχούν τα ατομικά και κβαντικά φαινόμενα με αποτέλεσμα η συμπεριφορά των νανοϋλικών να είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρατηρείται στα αντίστοιχα μεγάλης κλίμακας υλικά.

"Sponsored links"

Κατά καιρούς έχουν εφαρμοστεί πολλές στρατηγικές μέθοδοι παρασκευής νανοϋλικών. Μια από τις σπουδαιότερες βασίζεται στη μίμηση των δομικών χαρακτηριστικών των φυσικών νανοϋλικών και νανοεπιφανειών όπως αυτά προσδίδονται από τη μητέρα φύση. Σημαντική επίσης είναι και η παρασκευή νανοϋλικών με βάση τους νόμους της αυτοοργάνωσης που διέπουν τους βιολογικούς οργανισμούς. Η χρήση ακτινοβολίας Λέιζερ αποδεικνύεται σημαντικό εργαλείο για την παρασκευή ποικιλίας τέτοιων νανοϋλικών, όπως: βιομιμητικές αυτοκαθαριζόμενες και αντιανακλαστικές επιφάνειες, φωτονικοί κρύσταλλοι, νανοσωματίδια, νανοσύρματα και υποστρώματα ανοικοδόμησης τεχνητών βιολογικών ιστών.

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή: https://www.eventbrite.co.uk/e/523414054527

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live