16.8 C
Chania
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2026

Ανοιχτός στην επιστροφή του στον ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης

Ημερομηνία:

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Παραπολιτικά, ερωτηθείς για το αν θα τον ενδιέφερε επιστροφή στο πολιτικό σκηνικό απάντησε πως «δεν απουσιάζω από το πολιτικό σκηνικό», ενώ συμπλήρωσε «Πρόταση δεν έχω αλλά πρέπει να σας πω ότι οι πολιτικές διαδικασίες συναρτώνται με την ύπαρξη προγραμματικών συμπτώσεων… Στο βαθμό που μπορεί να υπάρξουν αυτά τα στοιχεία τότε θα έχω την συμμετοχή μου». Σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του, υπογράμμισε «Ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν, στην πολιτική δεν έχει σημασία ποιος παίρνει τις πρωτοβουλίες σημασία έχει η συμφωνία αν υπάρχει προγραμματική σύμπτωση.»

Οι τοποθετήσεις του σχετικά με τα μέτρα και την συμφωνία, ήταν μάλιστα πολύ κοντά στις θέσεις των κυβερνητικών στελεχών «Είναι μια συμφωνία που αναμφισβήτητα έχει δύσκολους, σκληρούς όρους, έχει βαρύτατα μέτρα, θα υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών βεβαίως έχει και το θετικό που μπορεί να λειτουργήσει ως αντίρροπο που είναι η χρηματοδότηση που περιμένει η χώρα μας με τα 85 δισεκατομμύρια και βεβαίως η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα Γιούνκερ. Κατά συνέπεια με δεδομένη αυτή τη ρευστότητα η οποία θα εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και με τα υπόλοιπα χρήματα είναι δυνατόν και πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η ανάπτυξη. Γιατί χωρίς ανάπτυξη δεν θα μπορέσει ο τόπος να ορθοποδήσει.»

«Τα μέτρα είναι υφεσιακά σε μεγάλο βαθμό αλλά από την άλλη πλευρά με δεδομένο τον υφεσιακό χαρακτήρα αυτών των μέτρων είναι δυνατόν να έχουμε δρομολόγηση αναπτυξιακής διαδικασίας. Για παράδειγμα στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στήριξη κυρίως του πρωτογενούς τομέας που μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας. Δύσκολα μεν τα πράγματα αλλά υπάρχουν και δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φώτης Κουβέλης είχε αποχωρήσει μαζί με την πλειοψηφία της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού, στο Συνέδριο του κόμματος το καλοκαίρι του 2010. Τότε που ο Συνασπισμός αποφάσιζε την ακόμα πιο εμφατική συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ο μετέπειτα πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έβλεπε σαν «αριστερίστικη στροφή». Μετά την συμφωνία της 12ης του Ιούλη όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να αποσυντίθεται και ίσως ο δρόμος για τον Φώτη Κουβέλη να ανοίγει και πάλι για την επιστροφή…

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

1ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Να «μιλήσουν» για το σχολείο που θέλουν και έχουν...

Θετική γνωμοδότηση για τον Βιολογικό Αλμυρίδας – 14,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης

Θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης για τον Βιολογικό Αλμυρίδας προϋπολογισμού 14,7 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει δίκτυο 27.195 μέτρων και εννέα αντλιοστάσια.

Συνελήφθη 32χρονος στα Χανιά με κοκαΐνη και πυροβόλο όπλο

Συνελήφθη 32χρονος στα Χανιά με 13 γραμμάρια κοκαΐνης, πυροβόλο όπλο και 375 ευρώ. Η επιχείρηση έγινε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της ΟΠΕ Χανίων.

SOS εκπέμπει ο Μπάλος από την χωρίς έλεγχο προσβασιμότητα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η πλέον βραβευμένη παραλία της Κρήτης,...