15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Ανταρσία στα Χανιά» για την απόφαση της Συγκλήτου για παράταση της σύμβασης με Belvedere: Mε τις πλάτες της ΝΔ επιλέγουν να αντιτεθούν ακόμη και στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στα Χανιά» αναφέρεται στην απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης για ανανέωση της Σύμβασης με την Belvedere για την ξενοδοχοποίηση των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι:

Η απόφαση της συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης να παρατείνει τη σύμβαση με την εταιρία Belvedere για την ενοικίαση των κτιρίων στο λόφο Καστέλι είναι απαράδεκτη, προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα και έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την εκπεφρασμένη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης για δημόσια χρήση των κτιρίων.

Η πλειοψηφία των μελών της συγκλήτου, με τις πλάτες της ΝΔ επιλέγουν να αντιτεθούν ακόμη και στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, όπως αυτή εκφράστηκε με την απόφαση για την αναθεώρηση του ΓΠΣ που προβλέπει τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως περιοχή κοινωφελών λειτουργιών που συνεπάγεται τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής. Δεν ξεχνούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε παρά τις αρχικές τοποθετήσεις του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου, γιατί υπήρξε η διακηρυγμένη πίεση της πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης.

Η πλειοψηφία της συγκλήτου αυθαιρετεί με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τη νεολαία όταν ταυτίζουν το συμφέρον του Πολυτεχνείου  με επιχειρηματικά συμφέροντα. Τα Εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν υπάρχουν για να μπορεί να θησαυρίζει μια επιχειρηματική ελίτ τρώγοντας από τις σάρκες ολόκληρης της κοινωνίας. Η γνώση και η πανεπιστημιακή έρευνα σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με την επιχειρηματική απληστία.

Η απόφαση της συγκλήτου ταυτίζεται απόλυτα με την πολιτική της κυβέρνησης, την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, των περικοπών, των ανατιμήσεων και της διαρκούς άγριας λιτότητας. Είναι ταυτισμένη με τα τεράστια αδιέξοδα που έχει οδηγήσει την οικονομία και τη δημόσια υγεία η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μιας κυβέρνησης που δίνει κάλυψη σε σκάνδαλα στα οποία φέρονται να είναι μπλεγμένοι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου και οι οποίοι εκτός από το ό,τι εξακολουθούν να διατηρούν την πανεπιστημιακή τους έδρα και να διδάσκουν στα παιδιά μας, κατέχουν και κρατικές θέσεις. Μιας κυβέρνησης που επιμένει στην επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας για να καταστείλουν τις αντιστάσεις του φοιτητικού κινήματος, θέλοντας να μας γυρίσει πίσω στην εποχή της ΕΚΟΦ, αλλά και να μετατρέψει το πανεπιστημιακό άσυλο, σε άσυλο της ασυδοσίας, της διαπλοκής και της επιχειρηματικής ανομίας μεγαλοσυμφερόντων .

Είναι πράγματι θλιβερό στις μέρες μας να βλέπουμε μερίδα της επιστημονικής κοινότητας να γίνεται έρμαιο αυτών των πολιτικών επιλογών καθώς και οικονομικών συμφερόντων. Το είδαμε στη διαχείριση της πανδημίας όπου επιστήμονες έχουν καταδεχτεί να γίνονται φερέφωνα της πλέον ανορθολογικής και δολοφονικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το είδαμε όταν λαλίστατοι κατά τα άλλα καθηγητές χρησιμοποίησαν την επιστημονική τους ταυτότητα, δηλώνοντας ότι θα εκκένωναν το Μάτι μέσα σε μισή ώρα, αλλά δεν έβγαλαν άχνα για τις διαρκείς καταστροφές για τις οποίες είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το είδαμε όταν καθηγητές έσπευσαν πρόθυμα να δικαιολογήσουν την ανικανότητα της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού ως θεομηνίες που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τις σταματήσουμε.

Να είναι σίγουροι, όμως, τόσο η κυβέρνηση, όσο και όσοι επιχειρούν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε ντίλερς οικονομικών συμφερόντων ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης, με πρώτους τους εργαζόμενους και τη νεολαία, θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους για μια ακόμη φορά και δεν θα αφήσει το πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου και του δημόσιου χώρου να επικρατήσει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ